Dijous, 14 Març 2019 14:37

L’Urgell promociona les festes tradicionals entre els escolars de la comarca

Valorar aquest article
(0 vots)
Presentació del catàleg d'activitats. Presentació del catàleg d'activitats. Laia Pedrós

El castell de Verdú va acollir aquesta setmana la presentació d’un catàleg d’activitats educatives sobre les festes tradicionals de la comarca de l’Urgell i que està dirigit als escolars de 3 a 12 anys. L’objectiu del projecte, que ha elaborat un grup de docents de la comarca vinculat amb l’associació cultural Guixanet, és que totes les escoles de la comarca treballin a classe les festes dels seus pobles veïns amb diferents activitats transversals.

El catàleg, que pot consultar-se en format digital, inclou un total de 17 propostes com poden ser el Carnaval d’Agramunt, la Festa del Bandoler de Castellserà, la Fira de l’Ametlla de Vilagrassa, el Ball de les Forques de Nalec, l’Aplec de Montalbà de Preixana i la Festa Major de Maig de Tàrrega, entre altres.

El president del consell comarcal, Salvador Bonjoch, va voler agrair públicament l’esforç dels professors perquè “es tracta d’una eina molt útil per donar a conèixer el nostre patrimoni immaterial als més petits”. Els docents que han participat estan vinculats amb l’associació cultural Guixanet i formen part d’un grup de treball del Servei Educatiu de l’Urgell reconegut pel departament d’Ensenyament de la Generalitat. La iniciativa compta amb el suport del consell comarcal i de la dissenyadora gràfica Marta Palou.

Així mateix, val a destacar que fa tres cursos que van començar a treballar en el projecte. Prèviament, van elaborar un catàleg d’activitats educatives i didàctiques per donar a conèixer els elements de la cultura popular de Tàrrega, que han anat treballant les escoles de la ciutat amb molt bona acollida entre els alumnes.

Llegit 61 vegades Darrera modificació el Dijous, 14 Març 2019 15:02

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar