Dimarts, 14 Maig 2019 11:48

Carme Miró, cap de llista de Junts per Anglesola

Valorar aquest article
(0 vots)
Carme Miró. Carme Miró.
  • Biografia

Sóc la Carme Miró i Solé, tinc 46 anys. En l’àmbit civil, sóc empresària en el sector de la fotovoltaica i treballo com a Enginyera de Clima en una empresa privada. En l’àmbit públic, des de fa un any i mig aproximadament, sóc l’actual alcaldessa d’Anglesola. El meu camí en el municipalisme va començar l’any 2011 quan vaig entrar com a regidora a l’Ajuntament, en l’àmbit de la cultura i l’ensenyament. Abans però, sempre he sigut una persona participativa en totes les activitats locals.

 

  • Quin és el seu lema de campanya?

“Fem-ho Junts!”. Ens hem acollit a aquest lema perquè en realitat és el que toca fer ara. Treballar amb diverses sensibilitats que conviuen en els nostres carrers, en les associacions, en els propis veïns i que tots hi tenen molt a dir. Des de l’equip de govern de l’Ajuntament anem dibuixant el futur del poble i com més gent ens hi sumem, millor! La governança del municipi no ha de ser un tema únicament polític. Tenir diferents mirades sobre un projecte comú, que és sempre amb la intenció de millorar, fa que l’èxit de l’actuació estigui assegurada.

 

  • Projecte estrella?

De cara a la galeria, queda fantàstic, i fins i tot necessari, tenir un projecte estrella i sobretot en l’àmbit de les obres i els serveis. Però realment la estrella de tota la candidatura és la tasca del dia a dia, tirar endavant amb petites accions i projectes que neixen de les necessitats canviants del teu municipi, fruit del contacte continuat amb el vilatà.

Està clar que d’obres en tenim també, de molt importants, una serà dur a terme el canvi integral d’enllumenat públic amb tecnologia led, subvenció comunicada com atorgada el 10 de maig d’enguany, per tant, una propera realitat. Una altra gran obra serà la remodelació de tota la planta baixa de Cal Gassol, una casa pairal del segle XV  i que serà el pas previ a la remodelació de la segona planta de l’edifici que seria per ús de totes les entitats. Aquest últim projecte aniria vinculat a una consulta ciutadana a escollir entre altres projectes que creiem que hem de fer, però que per la capacitat financera, només un podrà ser realitat. Serà el que els anglesolins escullin.

Continuarem amb el medi ambient, conjuntament amb l’ACA treballem en la redacció i construcció de la depuradora que també serà una realitat en la propera legislatura. També insistirem en la seguretat vial del municipi en varis projectes que tenim en dansa i molt importants pels anglesolins.

Aquests projectes ja comentats són el fruit dels esforços d’aquests darrers 4 anys, buscant i projectant un municipi millor.

 

  • Quins polítiques vol prioritzar?

Per defecte professional, diria que polítiques de sostenibilitat que són tant necessàries per avançar en un mon més respectuós, però també, i sense cap tipus de dubte, en polítiques socials. Al final, les persones que viuen al poble són les que marquen les necessitats i a elles ens deven. La política l’entenem com una manera d’ajudar als nostres vilatans i vilatanes amb tot el que estigui al nostre abast i mirar de gestionar-ho al màxim de bé , tant els recursos com les decisions que hi prenguem.

La Residència i centre de dia, que avui funciona com a centre de serveis, en breu serà una realitat, donat que ja tenim tots els permisos per començar a treballar, només falta la part administrativa i més legalista de la licitació.


          - Per què es presenta?

Bàsicament per aquest contacte amb la gent que és un aiguabarreig del qual sempre en treus coses positives. Potser és un sentiment molt egoista, però poder ajudar, et fa sentir molt bé.

Des de l’Ajuntament no tenim la solució a tot, però el que si que tenim clar, és que tenim la voluntat i el compromís de fer-ne una bona gestió.

Aquests 4 anys han passat volant i no hem parat. Un cop fas recompte t’adones, encara més, que hem fet molta feina i també t’adones que tens molts projectes a mitges i que voldries acabar.

 

  • Com voldria que fos Anglesola en un futur?

Un poble ACTIU i amb QUALITAT de VIDA.

 

  • Tres coses que consideri que s’estan fent bé i tres que cal millorar?

3 COSES BEN FETES

Costa escollir però:

La gestió del dia a dia, tràmits i expedients al dia, estem al corrent en tots els àmbits de l’administració.

Reducció de l’endeutament, acabarem aquest 2019 amb un 4%.

Hem intentat estar al costat del poble, escoltant a la gent, fomentant la nostra cultura més propera i tradicional.

3 COSES A MILLORAR

Saber comunicar millor la feina que es fa des de l’ajuntament, que és moltíssima i molt important. Tot i que la gent que s’interessa està al corrent de tot.

Saber integrar a l’equip de l’oposició  en un projecte comú de poble, ens ha faltat sintonia per ambdues parts.

Millorar en el reciclatge de les escombraries, que tot i haver millorat molt amb el sistema de les illetes, estem lluny del que marca la Comunitat Europea.   

Llegit 157 vegades Darrera modificació el Dimarts, 14 Maig 2019 11:52

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar