Diumenge, 26 Maig 2019 20:21

La ZER Guiciverdi guanya el 12è Premi Conviure de l’Associació d’Antics Diputats

Valorar aquest article
(0 vots)
Foto de grup del participants a la iniciativa. Foto de grup del participants a la iniciativa. ZER Guicivervi

Els alumnes de cicle superior de la ZER Guicivervi (escoles de Guimerà, Ciutadilla, Verdú i Vilagrassa) van rebre divendres el 12è Premi Conviure de l’Associació d’Antics Diputats per les millors taques de simulació parlamentària.  

Els alumnes de la ZER Guicivervi van participar en una simulació plenària del projecte educatiu de la cambra Fem una llei presidida pel president del Parlament, Roger Torrent, en què van debatre i aprovar una llei sobre la protecció dels animals, només amb una abstenció. L’alumne Arnau Brandon va fer de diputat relator defensant la necessitat de vetllar pels animals i protegir-ne els drets. “No volem veure animals abandonats o maltractats”, van asseverar. 

Torrent va agrair als estudiants la feina que van fer i que van argumentar i que va destacar que aquesta experiència els ha de servir per veure que “fer una llei no és fàcil”, ja que requereix fer “un esforç de síntesi” de continguts i conjuminar interessos “moltes vegades contraposats” i ideologies diverses, i també “empatia, posar-se a la pell de l’altre i dialogar per cercar el consens i arribar a pactes”. 

La llei presentada al Parlament havia estat prèviament treballada a les escoles de la ZER. De fet, feia vuit setmanes que l’estaven preparant. 

El premi està dotat amb 1.500 euros.

 

Llegit 86 vegades Darrera modificació el Diumenge, 26 Maig 2019 20:30

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar