Dijous, 11 abril 2013 12:45

Els Tres Tombs d'Anglesola reuniran un centenar de carruatges i unes 400 cavalleries el proper 21 d'abril

Valorar aquest article
(1 Votar)

La Societat Sant Antoni Abat d’Anglesola ja ho té tot a punt per celebrar la XXX Festa dels Tres Tombs i la XVII Fira Medieval que tindran lloc els propers dies 19, 20 i 21 d’abril. Els Tres Tombs d’Anglesola són una de les festes cabdals i de major atractiu del panorama festiu de Lleida ja que s’hi poden veure els millors carros i cavalls de la província. A nivell de Catalunya, només els Tres Tombs d’Igualada, de Vilanova i la Geltrú i de Valls es poden comparar quantitativament i qualitativament als d’Anglesola.
Enguany la festa començarà divendres dia 19 a les 10 de la nit, a l’Espai del Carro, amb una exhibició de ball de country per anunciar la inauguració de la 30a. Festa dels Tres Tombs.  
Dissabte dia 20 al matí s’obrirà la Fira de Cavalls Creuats i d’Equipaments i la Fira Medieval amb un mercat on s’hi poden adquirir tota mena de productes artesanals i descobrir un bon nombre d’oficis antics. A la tarda tindrà lloc una exhibició i carrusel de carros i carruatges d’època pel centre de la població. A continuació s’inaugurarà oficialment la Fira Medieval, que comptarà amb 26 parades de productes que formen part del projecte Gustum. La jornada finalitzarà amb la projecció del partit de futbol entre el Barça i el Llevant al bar de la Societat i l’actuació del grup de rumba catalana Carlitos i Cia.
La jornada central de la celebració més icònica d’Anglesola, en homenatge al món del carro, les muntures i les tasques de camp vinculades als animals de tir, arribarà diumenge dia 21 al matí.

Tres Tombs
A les 12 del migdia tindrà lloc la lluïda desfilada dels Tres Tombs amb participants d’arreu, un recorregut nostàlgic de gran atractiu visual. Milers de persones es concentraran al centre d’Anglesola per gaudir d’un centenar de carruatges i unes 400 cavalleries que desfilaran pels principals carrers d’aquesta població de l’Urgell. La Societat de Sant Antoni Abat, com és habitual, hi participarà amb els més de 20 carros, de càrrega i passeig, que ha recuperat en els darrers anys. Entre aquests cal destacar la jardinera original del segle XVIII que es va presentar fa tres anys.
Diumenge a primera hora del matí s’obrirà la Fira d’Equipaments Hípics i la Fira Medieval. A continuació hi haurà missa presidida pel bisbe de Solsona, Xavier Novell. Com ja hem indicat, a les 12 del migdia començaran els tradicionals Tres Tombs que s’allargaran més de dues hores i comptaran amb la presència de diverses autoritats polítiques de la població i comarca. Després es farà un dinar de germanor al pavelló poliesportiu i la festa acabarà a la tarda amb ball a càrrec del grup Cafè Latino.
Els organitzadors esperen que enguany faci bon temps, com l’any passat, i Anglesola rebi la visita de més de 12.000 persones. Com ja s’ha dit, aquests Tres Tombs són els més populars de les terres de Lleida i reuneixen participants de mig centenar de poblacions de Catalunya i de la resta de l’Estat. Un dels grans secrets del poder de convocatòria d’aquesta festa és organitzar-la el mes d’abril, quan generalment fa bon temps i no hi ha cap població de Catalunya que celebri els Tres Tombs, ja que habitualment tenen lloc el mes de gener per Sant Antoni Abat.

Carro carregat de fato
El dilluns següent a la celebració de la festa, enguany el dia 22 d’abril, es farà el sorteig del 30è Carro Carregat de Fato i diferents animals com corders, conills, gallines, entre d’altres. El número premiat serà el que coincideixi amb les quatre darreres xifres del sorteig de l’ONCE.

Llegit 2122 vegades Darrera modificació el Dijous, 11 abril 2013 12:51

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar