Dijous, 25 abril 2013 16:57

Ciutadilla reviurà el seu passat medieval els dies 4 i 5 de maig

Valorar aquest article
(0 vots)

Ciutadilla celebrarà els dies 4 i 5 de maig l’onzena edició de la Trobada de Grups de Recreació Medieval, que com és habitual comptarà amb la participació d’una vintena de grups especialitzats en recreació medieval procedents de diversos punts de Catalunya, Espanya i França.
Durant tot el cap de setmana, uns 280 especialistes faran vida a l’entorn del castell on representaran activitats pròpies d’entre els segles XII i XV com un setge al castell, un judici i crema de bruixes, el rapte d’una donzella o de la pujada de torxes, entre d’altres. A més, s’oferiran tallers de joieria i tirc amb arc i el concert Cròniques i cançons dels Joglars de Ripollet. També hi haurà una cercavila amb Léi Joglars d’Ebre i demostracions de danses medievals.
Entre les conferències programades per aquest any en destaca una sobre numismàtica medieval a càrrec dels Almogàvars de Saragossa, que tindrà lloc dissabte a les 8 del vespre a la plaça de l’Església.
En el marc de la Trobada també se celebra la Fira d’Artesans, que acostuma a reunir una trentena de paradistes pels carrers de la zona històrica de la localitat que estan ambientats en l’època medieval.
La Trobada de Grups de Recreació Medieval està organitzada per l’Ajuntament de Ciutadilla i l’associació Amics del Castell, amb l’objectiu de donar a conèixer la fortalesa del segle XIV així com aconseguir finançament per la seva rehabilitació.
L’alcalde, Òscar Martínez, ha explicat que enguany “hem optat per no fer coincidir la celebració de la Trobada de Grups de Recreació Medieval amb el pont de l’1 de maig per tal de què el certamen només duri dos dies”.

Llegit 2034 vegades Darrera modificació el Dijous, 25 abril 2013 17:31

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar