Imprimir aquesta pàgina
Dimecres, 31 Juliol 2013 16:08

Fitó inverteix 10 milions d’euros en un centre d’emmagatzemat i processat de llavors a Anglesola, que preveu consolidar els 131 treballadors que l'empresa té a Lleida

Valorar aquest article
(0 vots)

L’empresa Fitó invertirà 10 milions d’euros en el nou centre d’emmagatzematge i processat de llavors que ha començat a construir a la finca Les Cases de Barbens, que es troba al municipi d’Anglesola. Segons ha explicat aquest migdia Jaume Fitó, “en una primera fase, que es preveu que s’acabi abans del maig del 2015, construirem quatre grans naus així com un petit magatzem i un edifici per a oficines, tot plegat una superfície de 27.083 metres quadrats”. En la segona fase, que s’executarà segons les necessitats de l’empresa, es preveu construir 21.295 metres quadrats més. El principal objectiu d’aquesta inversió és poder consolidar els actuals llocs de treball que l’empresa té actualment a Lleida, que són 131 (69 a Bellpuig i 61 a Anglesola).

En aquestes naus s’hi emmagatzemarà l’estoc que arribi, es procedirà a analitzar-lo al laboratori de qualitat i a netejar-lo i finalment passarà a les naus on es guardarà fins que els clients el sol·licitin. Jaume Fitó ha assegurat que “amb aquest nou centre d’emmagatzemat i processat  de llavors, els clients podran fer la comanda a les 10 del matí i a les 5 de la tarda ja sortirà el camió carregat amb les llavors”. Així mateix, Fitó ha dit que “volem aconseguir que les llavors puguin estar emmagatzemades a les naus sense que es facin malbé entre 3 i 4 anys, no 2 com fins ara”.

En el marc de la presentació d’aquest nou projecte, els responsables de l’empresa han explicat que l’any passat ja van començar a modernitzar la finca, amb el canvi de sistema de reg, passant de reg a manta a reg per aspersió i goteig. Això va permetre començar a plantejar-se els primers assajos de noves varietats, que s’estan investigant al laboratori que l’empresa ha condicionat als baixos del Palauet de les Cases de Barbens.

Fitó és una empresa amb una llarga trajectòria en el món de les llavors ja que va iniciar la seva activitat el 1880, ara fa 133 anys. Actualment és una de les 10 primers multinacionals de llavors a escala mundial i la primera de la península ibèrica. L’exportació representa ja el 55% de les vendes i l’any passat va tenir una facturació de 70 milions d’euros, xifra que els seus responsables esperen incrementar en els propers anys. De fet, aquest migdia Jaume Fitó ha explicat que l’objectiu és arribar als 100 milions d’euros abans del 2020. Actualment l’empresa té 435 treballadors en 11 països diferents.

L’acte de presentació del projecte ha comptat amb la presència del conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, el qual ha volgut ressaltar l’aposta que des de sempre ha fet Semillas Fitó en l’ús de les noves tecnologies i la innovació, i, en concret, la biotecnologia. Pelegrí també ha destacat la internacionalització com una de les vies que ha potenciat aquesta multinacional per exportar els seus productes. Finalment, el conseller ha elogiat l’esforç que fa l’empresa en quedar-se al país, fet que permetrà dinamitzar l’economia i generar ocupació al territori”.

Per la seva part, l’alcaldessa d’Anglesola, Rosa Maria Mora, ha recordat que la finca de Les Cases de Barbens és una de les més importants de la comarca ja que des de temps antics fou possessió del monestir de Poblet, que explotava directament o per arrendament les seves terres. La casa, molt reformada, conserva encara a la façana l’escut de l’abat Guimerà.

A l'acte hi havia el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, i el director general d’Agricultura i Ramaderia, Miquel Molins.

 

"La gent de l'Urgell té un alt nivell professional i humà"

Segons ha explicat aquest migdia Jaume Fitó, l'empresa ha decidit construir aquest centre d'emmagatzematge i processat de llavors així com instal·lar la seu central de Semillas Fitó a les Cases de Barbens d'Anglesola perquè "la gent de l'Urgell té un alt nivell professional i humà i perquè es tracta d'una zona de regadiu important que garantitza collites gairebé cada any". 

Llegit 2471 vegades Darrera modificació el Dimecres, 31 Juliol 2013 19:13

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar