Articles filtrats per data: Divendres, 06 Febrer 2015

El ple de l’Ajuntament de Tàrrega va donar llum verda ahir a la nit al pressupost municipal de l’exercici 2015, el qual ascendeix a 15.035.550 euros, xifra un 1% inferior en relació a l’any passat. Sumant els organismes autònoms, el pressupost consolidat de l’ens se situa en 16.642.652 euros. Els comptes van comptar amb els vots a favor de l’equip de govern (CiU i Rcat/SI) i els vots en contra de l’oposició (AIPN/PSC, PP, ERC i regidor no adscrit).

El regidor del PP, Joan Pujal, i el regidor no adscrit, Josep Maria Estadella, van dir que no podien estar d’acord amb aquest pressupost per l’increment dels impostos. Segons Estadella, “Tàrrega és la capital de comarca amb més atur de les terres de Lleida”. Per la seva part, el portaveu d’AIPN-PSC, Joan Amézaga, i el regidor d’ERC, Jordi Ramon, van criticar la falta d’inversions important en tot el mandat. Amézaga va assegurar que “l’equip de govern ha aplicat el concepte d’austeritat de forma fidel i això ha tingut greus conseqüències socials”.

El ple també va donar llum verda a la massa salarial del personal laboral municipal per un import de 3.187.569 euros.

D'altra banda, es va acordar l'aprovació inicial de la modificació del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) al Sector SUD 5 Sant Eloi Ixent, una nova àrea residencial de 32 ha que un grup de propietaris, constituïts en junta de compensació, volen impulsar entre l'extrem nord del nucli urbà i l'autovia A-2. El projecte, que una sentència va aparcar la dècada passada per inviabilitat financera, es recupera ara després d'ampliar el coeficient d'edificabilitat i l'espai per a serveis terciaris.

Així mateix, el ple va aprovar per unanimitat una moció de suport presentada a instàncies de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de l'Urgell i la Segarra pronunciant-se a favor de mesures urgents per combatre l'emergència habitacional i la pobresa energètica. Aquest mateix text l'impulsa Iniciativa Legislativa Popular al Parlament de Catalunya. Per aquest motiu, el ple va comptar amb la presència d'una trentena de membres de la PAH de l'Urgell i la Segarra. També va prosperar una moció de suport a la simplificació de les obligacions tributàries per les entitats sense ànim de lucre.

Publicat a Tàrrega