Articles filtrats per data: Divendres, 13 Juny 2014

 

L'Ajuntament d'Artesa de Segre ha assumit les primeres reparacions d'emergència als camins de la zona de Vernet afectats per les riuades del 27 de maig. No es tracta de la reconstrucció definitiva, ja que és molt costosa i el consistori no la pot assumir, sinó de fer-hi només les actuacions imprescindibles perquè, com a mínim, hi pugui passar la maquinària agrícola per la campanya de la sega. L'alcalde, Mingo Sabanés, ha explicat que s'han autoritzat aquestes reparacions, que també es faran als camins de la zona de l'EMD de Baldomar, on hi ha molta més àrea afectada, mentre s'espera la reunió amb el conseller d'Agricultura, prevista a partir del 24 de juny.

“Hi hem passat una màquina per anivellar i treure els clots més problemàtics, tot i que no s'ha pavimentat”, ha explicat. A la zona de Vernet, amb menys camins afectats que Baldomar, el cost aproximat d'aquesta intervenció ha estat d'uns 1.500 euros. En el cas de l'EMD, encara no s'ha quantificat.

 

L'Ajuntament d'Artesa de Segre inaugura demà la temporada de les piscines municipals amb la tradicional jornada de portes obertes, amb entrada gratuïta entre les 12.00 i les 20.00 hores. Enguany aquesta obertura és més d'una setmana abans de la data habitual, que acostuma a ser cap als volts de Sant Joan. L'alcalde, Mingo Sabanés, ha explicat que això es deu a les altes temperatures i al fet que aquesta campanya no hi ha calgut fer obres d'adequació, una circumstància que en anys anteriors havia postposat l'obertura alguns dies.

L'avançament de l'obertura farà que entre els dies 15 i 20 de juny encara coincideixi amb el final de curs escolar, per la qual cosa aquests dies l'horari d'obertura del recinte serà només de tarda, de 16.00 a 20.00 hores. A partir del dissabte dia 21 i durant tot l'estiu, serà de 12.00 a 20.00 hores.

Paral·lelament, ja s'han tancat les inscripcions als cursets infantils de natació, que enguany tindran un total de 152 participants. Els cursos comencen el 23 de juny i s'allarguen fins a finals d'agost.

Per segon any consecutiu, Algerri organitza la Fira del Cereal i l’Artesania, un aparador on s’hi exposa tradició, modernitat, qualitat i sostenibilitat. El certamen tindrà lloc el 19 i 20 de juliol, dies en els quals Algerri es convertirà en el punt de trobada dels interessats en conèixer la tècnica tradicional de la sega i el batre, descobrir productes de proximitat i de qualitat, i aprendre novetats en les diverses xerrades col·loqui organitzades.

Des de l’Ajuntament d’Algerri i la Comissió de la Fira del Cereal i l’Artesania d’Algerri, com els mateixos veïns de la localitat, s’han abocat en invertir esforços per engalanar el poble i dotar els espais amb activitats d’ombra.

La Fira presenta un programa equilibrat i atractiu. Destaca el bateig dels capgrossos d’Algerri amenitzat amb la música de la Rondalla d’Algerri; la inauguració del recinte firal; sopar de proximitat; la 1a Trobada de Puntaires d’Algerri; la sega i el batre; una exposició de patchwork i la cloenda amb la conferència de Josep Pàmies. Podeu consultar el programa complert a www.algerri.com