Articles filtrats per data: Dilluns, 13 Maig 2019

-       Biografia

Nàdia Tolsà Montedoro, 34 anys. Cafetera. Sense antecedents en política. 


-       Quin és el seu lema de campanya?

"Per un poble ple de vida". 


-       Projecte estrella?

Tenim 7 línies de treball i més de 40 propostes. No voldria parlar de projecte estrella, sinó de procés imprescindible. La nostra candidatura neix de les inquietuds de moltes persones del poble, amb somnis i ganes de treballar. L'objectiu comú és millorar la qualitat de vida a Maldà i fomentar el repoblament, a partir d'aquí es desglossen mesures d'acció en quant a educació, igualtat, benestar i salut, joventut, transició energètica, habitatge, territori, cultura i turisme. 


-       Quines polítiques vol prioritzar?

Polítiques que ajudin a desenvolupar projectes de vida al nostre municipi. 


-       Per què es presenta?

L'alcaldable per a nosaltres és l'Anna Salla d'Independents per Maldà, Acord Municipal. 

 

 • Com voldria que fos Maldà en un futur?

Poble amb molts projectes de vida

 

 • Tres coses que consideri que s’estan fent bé i tres que cal millorar?

Valoro positivament els processos participatius, la feina feta amb els joves i les polítiques de repoblament. Crec que podrien millorar la constància en la execució de projectes, les polítiques d'educació i les programacions culturals. 

 • Biografia

Soc M . Carme Culleré Llavoré, tinc l’edat idònia, soc advocada  en exercici i regidora a la Paeria de Lleida el mandat 2015-2019- Quin és el seu lema de campanya?

El nostre lema és “Som la llavor de la República”, perquè estem construint un nou país des de la base del municipalisme amb l’apoderament feminista.-       Projecte estrella?

El nostre projecte es basa en vetllar  i garantir la màxima qualitat de vida del nostre veïnat.-      Quines polítiques vol prioritzar?

Les polítiques que nosaltres entenem prioritàries són la descarbonització de l’economia local, el foment de l’educació extraescolar, el recolzament a l’emancipació del jovent vers l’habitatge, així com el garantir la màxima autonomia de la nostra gent gran.-       Per què es presenta?

Em presento per alcaldable per compromís i voluntat de servei públic al meu poble, perquè estimo el meu poble, la seva gent i el meu país.- Com voldria que fos Belianes en un futur?

-Republicanisme, que el poble sigui palanca per aconseguir la República.

-Social, que garanteixi els serveis bàsics.

-Sostenible, que sigui econòmicament i  energèticament sostenible.-      Tres coses que consideri que s’estan fent bé i tres que cal millorar?

Entre les coses que s’estan fent bé destacaríem que Belianes ha fet una gestió correcta del diner públic, que és un poble acollidor i que ha sabut dinamitzar l’ús de la biblioteca Tirant lo Blanc,  val a dir que  és un referent de la zona, us recomano que la visiteu.

Pel que fa a les tres coses que cal millorar destacaríem, en primer lloc la qualitat de l’aigua, que ja venim reivindicant des de fa temps, en segon lloc el dret  a una mobilitat de qualitat, i en tercer lloc evitar  el despoblament, val a dir que l’ordre no és de prioritat, doncs totes són prou importants.

 • Biografia

Marcel Pujol Coll, tinc 36 anys i soc Enginyer Tècnic Agrícola. Casat i pare de dos fills de 1 i 4 anys, amb dedicació exclusiva a l'Ajuntament com alcalde des del juny de 2011. Anteriorment em dedicava amb món de l'espectacle, com a cap de producció d'una companyia de teatre. President del Consell d'Alcaldes de la comarca de l'Urgell en la legislatura 2015-2019.


            - Quin és el seu lema de campanya?

El nostre lema és “La nostra prioritat, el nostre poble”. Aquest és el lema que ens ha definit com a grup des de l'any 2007, quan un grup de persones vam voler engegar un projecte per fer més proper a la gent l'Ajuntament. Des de llavors, en totes les eleccions, hem utilitzat el mateix. La prioritat principal és el nostre municipi per davant de tot. 


           - Projecte estrella?

No portem cap projecte definit exclusivament com a projecte estrella, malgrat sí que tenim dues prioritats importants. La primera i la principal, poder obrir la Residència per a la gent gran. La segona poder acabar també el poliesportiu municipal, una obra engegada els anys 90 i que les noves normatives de seguretat no ens deixen fer-lo funcionar com cal. 


- Quines polítiques vol prioritzar?

Des de sempre hem dit que cal distribuir els diners del pressupost municipal per totes les regidories, que no ens podem centrar en invertir en alguna cosa en concret i així ho hem fet sempre. De totes maneres, tenint en compte el despoblament que estem patint, caldrà posar èmfasi en polítiques de joventut que ajudin a arrelar al territori, en la cultura i la finalització d'equipaments, sense perdre de vista totes les altres àrees.

 

 • Per què es presenta?

Penso que tot l'equip hem fet molt bona feina les dues darreres legislatures, malgrat en aquesta última potser algunes decisions, no s'han pres de la millor manera, però creiem que el projecte té futur i les noves incorporacions de la llista volen ser també la llavor d'un futur Ajuntament. A més a més, penso que tenim el deure després de 8 anys, d'obrir la residència. Hem fet molts passos la darrera legislatura i volem culminar aquest projecte. 

 

 • Com li agradaria que fos Castellserà en un futur?

Acollidor, sostenible i participatiu.

 

 • Tres coses que pensi que s’estan fent bé i tres que cal millorar?

BÉ: Programacions culturals, distribució d'inversions en diferents àrees i comunicació.
MAL: Polítiques de participació ciutadana, urbanització de carrers i gestió del trànsit.

 •  Biografia

Xavier Freixes Serrano, tinc 28 anys. Soc professor de Filosofia i Història. Des de que tinc consciència m'he interessat per les idees i els moviments polítics i socials amb la vocació d'entendre i transformar la realitat. He estat regidor a Anglesola i conseller comarcal per ERC aquesta legislatura. Soc president comarcal d'Esquerra Republicana a l'Urgell i Conseller Nacional del partit.-       Quin és el seu lema de campanya?

"Projecte, compromís i il·lusió". 

Projecte, perquè l'equip de la candidatura vol oferir un projecte que revitalitzi el municipi i en canalitzi les seves potencialitats individuals i col·lectives. 
Compromís, pel nostre compromís absolut amb la governança republicana, amb la transparència, la participació i l'empatia, amb el poble i amb el territori.
Il·lusió, perquè és la il·lusió col·lectiva de moltes persones el que ens dóna força per aconseguir tirar endavant i fer arribar a tothom les nostres conviccions.


-       Projecte estrella?

Convertir Cal Gasol, una casa pairal del municipi, en un museu etnogràfic de la vida rural i en un centre d'entitats. Pretenem fer un projecte turístic local complet, que integri i fomenti el valor paisatgístic i patrimonial del terme i del municipi. Hi vincularem projectes educatius, turístics, culturals i de promoció econòmica, que dinamitzin l'economia local i donin a conèixer el municipi, en el marc del Canal d'Urgell, el Camí de Sant Jaume i el riu d'Ondara. El centre d'entitats ha d'afavorir l'associacionisme, disposar d'un espai per cada entitat i d'espais compartits per posar en comú les idees i fomentar els vincles i projectes a nivell municipal. 


- Quines polítiques vol prioritzar?

Les polítiques que fomenten la transparència i la participació ciutadana. És fonamental que tothom pugui participar del projecte municipal, per enriquir-lo i corresponsabilitzar a la ciutadania en tot allò que ens afecta.


-      Per què es presenta?

Per contribuir a tirar endavant un projecte millor per Anglesola. Perquè cal implicar-se en tot allò que té una relació directa amb la vida de la gent i amb el municipi que ens ha vist néixer i créixer.-    Com voldria que fos Anglesola en un futur?

Viu, on les idees i inquietuds de la gen trobin espais per realitzar-se.
Atractiu, on les seves riqueses siguin conegudes pels vilatans, es fomentin i atreguin gent de tot el país.

Transparent, on una gestió republicana aconsegueixi que els afers municipals siguin coneguts i valorats per tothom, i això generi una ciutadania amb esperit crític.-       Tres coses que pensi que s’estan fent bé i tres que cal millorar?

El centre de serveis funciona molt bé, darrerament s'han fet obres necessàries des de fa temps, i el teixit associatiu del municipi és excel·lent. 
Cal millorar l'estat dels espais públics, cal dotar d'espais i recursos a les associacions, i cal fomentar el patrimoni i la cultura, per fer créixer la identitat i el coneixement sobre els nostres orígens, el turisme, i beneficiar els negocis locals.

 • Biografia

Sóc Gràcia Auró, tinc 52 anys, estic casada i tinc dos fills. Sóc Tècnic en Gestió Rural.

 

 • Quin és el seu lema de campanya?

‘Vilagrassa Viva’. Actualment el poble està adormit, no participa en el dia a dia , això ho volem canviar. La ciutadania ha de participar i col·laborar en els actes festius i en la pressa de decisions.

 

 • Projecte estrella?

Tenim molts projectes per Vilagrassa, però un dels importants és que no tenim un punt per trobar-nos, no tenim ni bar.

 

 • Quines polítiques vol prioritzar?

Ens centrarem molt en les polítiques socials i de medi ambient. Com partit d'esquerra i republicà volem ser un govern transparent, ètic i participatiu.

 

 • Per què es presenta?

Si vols que les coses canviïn, actua, aquest ha estat el motiu. Poder fer un altre tipus de política. Fem-ho Possible-AM és un grup amb moltes ganes de treballar, preparat, sabia nova i molt il·lusionada.

 

 • Com voldria que fos Vilagrassa en un futur?

Participatiu, motivat per continuar creixent i amb igualtat d’oportunitats.

 

 • Tres coses que consideri que s’estan fent bé i tres que cal millorar?

BÉ: Gestió de l'aigua perquè és municipal, depuradora d'aigua i construcció del carrer Sebastià Sala i Bonastre.

MAL: Participació ciutadana, polítiques socials i infraestructures.

 • Biografia.

Sóc Jaume Pané Roig, tinc 38 anys. Treballo de directiu a la Cooperativa d’Ivars d’Urgell i sóc tècnic especialista en explotacions agro-pecuàries, PDD  IESE, Universitat de Navarra.

Fa 20 anys que sóc regidor electe a l’Ajuntament de Preixana (des del 1999), on també sóc alcalde des de fa 12 anys, concretament des del 2007. A més, sóc vicepresident del Consell Comarcal de l’Urgell des del 2015, portaveu del grup PDeCAT i president de les comissions de cultura i joventut.

 

 • Quin és el seu lema de campanya?

‘Fem-ho Junts’, als pobles és importantíssima la participació i activitat de la ciutadania, tot no ho podem fer amb recursos econòmics i materials, cal enginy i molts voluntaris. Alhora la situació política que viu el país fa que calgui que estiguem més units que mai.

 

 • Projecte estrella?

Tenim varis projectes, però un dels importants serà donar un impuls al casc antic amb Cal Vallverdú com a eix dinamitzador.

 

 • Quines polítiques vol prioritzar?

Cal que lluitem contra la despoblació del mon rural i també és evident que els veïns necessiten que prioritzem les polítiques socials encarades a la gent més gran però sempre sense descuidar la promoció econòmica, l’educació i l’activitat cultural.

 

 • Per què es presenta?

Per voluntat de servei i experiència, tenim molts projectes engegats que cal donar continuïtat.

 

 • Com voldria que fos Preixana en un futur?

Actiu, obert i sostenible.

 

Tres coses que s’estan fent bé i tres coses que cal millorar?

BÉ: La millora continuada en els equipaments municipals; les activitats de promoció com DE PROP fira gastronòmica i el festival TASTASONS, i la política educativa a l’entorn de l’escola.

MAL: El casc antic del municipi; l’estructura agrària i incentivar la seva modernització, que permeti la incorporació de joves al sector, i la comunicació.