Dijous, 14 Desembre 2017 20:40

Arenes Bellpuig tindrà una de les instal·lacions d'autoconsum fotovoltaic més grans de Catalunya

Valorar aquest article
(0 vots)
L'empresa Arenes Bellpuig. L'empresa Arenes Bellpuig. Sofos Energia

Sofos Energia està construint una instal·lació d'autoconsum fotovoltaic de 182,85 kWp (180 kWn) per a l'empresa Arenes Bellpuig, dedicada a l'extracció, classificació, tractament d'àrids i fabricació de morter sec, ubicada a Bellpuig. La instal·lació estarà connectada a la xarxa interior i serà una de les més grans d'autoconsum fotovoltaic, tant a la província de Lleida com a Catalunya. Amb aquesta instal·lació, el sector dels àrids (fabricació d'àrids, ciment i formigó) s'afegeix als nombrosos sectors que ja han descobert en l'autoconsum fotovoltaic una important font d'estalvi complementària al seu negoci.

Es tracta d'una instal·lació sobre coberta, amb una part inclinada i una altra sobreposada, composta de 690 panells policristal·lins Canadian Solar de 265 Wp cadascun i 3 inversors SMA de 60 kW. La producció prevista supera els 270.000 kWh anuals, dels quals s'autoconsumirà el 87%, mentre que el 13% restant serà venut a la xarxa com a excedents.

La inversió inicial d'aquesta instal·lació ronda els 200.000 euros i l'estalvi mig anual previst és de 24.000 euros, amb un total d'1 milió d'euros d'estalvi acumulat en la vida útil estimada de la instal·lació, que és de 40 anys.

L'energia solar fotovoltaica d'autoconsum és una solució viable per a reduir els costos energètics de les empreses. En aquest sentit,Arenes Bellpuig destaca que aquesta instal·lació els ajudarà a reduir la factura de la llum i poder ser més compexxtitius, ja que generarà quasi un 15% de l'electricitat que necessiten per funcionar, a un cost molt menor del que resulta en comprar-la a la xarxa.

Llegit 388 vegades Darrera modificació el Dijous, 14 Desembre 2017 20:45

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar