Dilluns, 15 Gener 2018 10:05

Els escoltes de Bellpuig traslladen les activitats al carrer per reclamar un local definitiu

Valorar aquest article
(0 vots)
Alguns dels escoltes davant la tenda que van muntar a la plaça. Alguns dels escoltes davant la tenda que van muntar a la plaça. Laia Pedrós

La plaça Ramon Folch de Bellpuig s'ha convertit en la seu provisional de l'Agrupament Escolta i Guia (AEiG) Ramon Folch d'aquesta localitat de l'Urgell, que s'han vist obligats a deixar el local en què portaven des de la seva fundació fa 40 anys, als baixos de l'església Verge de Montserrat, perquè han deixat de ser un moviment de l'església. El consell pastoral de la parròquia ha decidit cedir part del local que usaven els escoltes a una de les seves entitats, Càritas, i demanar-los un lloguer de 250 euros mensuals, que no poden assumir al seu una entitat voluntària. 

Per tal de fer visible la problemàtica i reclamar un local definitiu, els escoltes van muntar dissabte al matí una gran tenda de campanya a la plaça del centre de la vila que els dona nom i organitzar-hi les seves activitats habituals. Asseguren que seguiran així tots els dissabtes fins a tenir una solució definitiva.

En la jornada de dissabte van comptar amb el suport de escoltes d'altres poblacions com Tàrrega o Mollerussa així com molts familiars. Els escoltes van dur a terme les seves dinàmiques habituals i es va celebrar una taula de debat per tractar la problemàtica del local. També van llegir un manifest, van pintar un mural i van oferir xocolata desfeta amb pa torrat. Als bancs de la plaça s'hi podien veure alguns dels treballs elaborats pels nens i joves del Cau durant aquests 40 anys. 

L'AEiG Ramon Folch de Bellpuig compta actualment amb 90 nens i joves així com una vintena de caps (monitors). 

Per la seva banda, l'alcalde, Salvador Bonjoch, es va comprometre a trobar un local definitiu per als escoltes i va assegurar que des de l'Ajuntament estan treballant en la problemàtica. Bonjoch va explicar que "hem estat estudiant diferents opcions com l'escorxador municipal o l'antiga Fundació Perelló i també els hem ofert temporalment els baixos del castell per evitar que hagin d'estar al carrer". L'opció més adequada sembla que és l'antiga Fundació Perelló però el patronat no es reuneix fins el proper divendres. L'alcalde també va recordar que "el rector els va donar permís per estar-se al local de l'església fins al mes de març però unilateralment van decidir anar-se'n abans pel motiu que fos".

 

Llegit 93 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar