Dijous, 25 Gener 2018 11:20

Els escoltes de Bellpuig tindran el seu propi local després d’un acord amb el consistori

Valorar aquest article
(0 vots)

La plaça Ramon Folch de Bellpuig s’ha convertit en la seu provisional de l’Agrupament Escolta i Guia (AEiG) Ramon Folch d’aquesta localitat de l’Urgell, que s’han vist obligats a deixar el local en què portaven des de la seva fundació fa 40 anys, als baixos de l’església Verge de Montserrat, perquè han deixat de ser un moviment de l’església. El consell pastoral de la parròquia ha decidit cedir part del local que usaven els escoltes a una de les seves entitats, Càritas, i demanar-los un lloguer de 250 euros mensuals, que no poden assumir al seu una entitat voluntària.

Per tal de fer visible la problemàtica i reclamar un local definitiu, els escoltes van traslladar les activitats els dissabtes 14 i 21 de gener al matí a la plaça del centre de la vila que els dona nom.

Després de les seves reclamacions, han arribat a un acord amb el consistori. L’alcalde, Salvador Bonjoch, s’ha compromès a construir-los un nou edifici en un terreny municipal o a comprar una granja vella i adequar-la a les seves necessitats. Aquest però és un projecte a llarg termini, motiu pel qual està previst que en els propers quatre anys puguin instal·lar-se de forma temporal a l’antigua Fundació Perelló, després del vistiplau del patronat. Ara l’alcalde s’ha de reunir amb l’advocat per veure si hi ha algun inconvenient en el testament del senyor Perelló i en cas que no, se signaria el contracte temporal de cessió de l’espai. Els escoltes van valorar molt positivament la solució que els donava l’alcalde i van dir que deixaran les activitats de la plaça quan hagin firmat aquest conveni i mentre esperen poder accedir a l’antiga Fundació Perelló, es traslladarien als baixos del castell, una de les propostes inicials del consistori.

L’AEiG Ramon Folch de Bellpuig compta actualment amb 90 nens i joves així com una vintena de caps (monitors).

Llegit 63 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar