Dimecres, 10 abril 2019 18:19

El Campionat d’Espanya de Motocròs a Bellpuig reunirà més de 180 pilots i estrenarà novetats en el traçat del circuit

Valorar aquest article
(0 vots)
Presentació del campionat. Presentació del campionat. Diputació de Lleida

Bellpuig acollirà aquest cap de setmana el Campionat d’Espanya de Motocròs al Circuit de Catalunya. El principal interès competitiu estarà centrat en les categories Elite MX1 i MX2, de les que ja se n’han disputat tres proves, i en restaran dos per tancar la competició. En ambdós casos les puntuacions acumulades en les proves anteriors pels pilots millors classificats són insignificants, la qual cosa dona més importància a la cursa, un fet que han valorat molt positivament els organitzadors. Completaran el programa de competicions del cap de setmana les categories de MX125, MX85, a més de la Kawasaki Green Coup. A tall d’exemple, a MX1 prendran part dos dels pilots més reconeguts com són Jaume Betriu i Ivan Cervantes.

S’espera la participació de més de 180 pilots, la xifra més alta mai assolida en una competició d’aquest tipus en aquest circuit, a l’hora que hi ha l’objectiu a curt termini d’estar en disposició de tornar a demanar l’organització d’una prova del campionat del Món.

En la presentació, el diputat Francesc Sabanés ha explicat que el Circuit de Catalunya és una instal·lació històrica, que fa vint anys que porta aquest nom, justament l’any que el Moto Club Segre –organitzador de l’esdeveniment- celebra els 50 anys de funcionament.

Un altre al·licient del cap de setmana seran les novetats en el traçat del circuit, la cinquena d’aquesta magnitud des de que es va inaugurar, ara fa 30 anys. Aquests canvis afecten a la part alta del circuit en la qual es recupera una part d’un antic disseny i si ha afegit un nou sector. Amb tots aquests canvis la longitud total del circuit s’incrementa i passa a ser de 1.645 metres. Aquestes modificacions ja es van poder estrenar en la darrera cursa del Campionat de Catalunya celebrat a finals de març.

En aquest sentit, l'alcalde, Salvador Bonjoch ha recordat que s’han invertit 169.000€ els darrers dos anys en accessos, exteriors, sortides, recollides d’aigua, rentadors de motos, un circuit infantil, i maquinària i proteccions noves, a més del traçat i l’asfaltat.

Les proves s’iniciaran divendres amb verificacions administratives i tècniques. La jornada de dissabte començarà a les 9.30 hores amb els entrenaments cronometrats de la Kawasaki Green Cup; i diumenge, a les 8.45 hores amb el warm-up d’Mx1.

 

Llegit 87 vegades Darrera modificació el Dimecres, 10 abril 2019 18:30

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar