Dissabte, 13 abril 2019 00:12

Bellpuig reviu la tradicional processó dels Dolors, que inicia els actes de Setmana Santa a Ponent

Valorar aquest article
(1 Votar)
La processó ha reunit un miler de persones. La processó ha reunit un miler de persones. Laia Pedrós

Bellpuig ha iniciat aquesta nit els actes de Setmana Santa a Ponent. Ho ha fet amb la festa més tradicional d’aquest municipi de l’Urgell, la Magna Processó Penitencial dels Dolors, que ha reunit més d’un miler de fidels devots a la Mare de Déu. Una processó que destaca per la seva solemnitat i el silenci dels participants, només trencat pel so dels Armats de Bellpuig i enguany també els de la Selva del Camp així com per la música de les bandes de Tarragona i la local.

La principal novetat d’aquesta edició és que per primer cop en els més de 300 anys d’història de la processó, una dona ostenta el càrrec de presidenta de la Congregació dels Dolors. Es tracta de Beneta Santiveri, que es mostra molt “il·lusionada” de poder servir la Mare de Déu. Aquest gest és un pas més per aconseguir la plena igualtat també en aquesta festa religiosa.

La processó dels Dolors de Bellpuig, que mobilitza unes 300 persones, compta amb sis passos (Oració, Natzarè, Trobament, Calvari, Pietat i Dolors) que acompanyen les sibil·les, els capellanets (entre els quals hi havia l’Oriol, que amb 2 anys i mig era el més petit de la comitiva), les blanquetes i els penitents (enguany eren 7 i tots anaven descalços), entre d’altres. Les espelmes portades pels devots il·luminen el recorregut pels carrers del centre històric amb sortida i arriba a l’església parroquial de Sant Nicolau i amb gairebé dues hores de durada.

Pel que fa a les autoritats, han presidit la festa el bisbe auxiliar de Barcelona, Sergi Gordó, i la presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, mentre que els priors són Joan Jounou i Montserrat Baldrich. 

Les reivindicacions independentistes també s’han deixat veure en la processó ja que una de les acompanyants dels priors portava un llaç groc a la part de darrera de la sabata.

Llegit 170 vegades Darrera modificació el Dissabte, 13 abril 2019 08:30

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar