Dimecres, 20 Març 2013 20:40

Bellpuig obre aquest divendres els actes de Setmana Santa amb la Magna Processó dels Dolors Destacats

Valorar aquest article
(0 vots)

Bellpuig celebra aquest divendres, dia 22 de març, la Magna Processó Penitencial dels Dolors, que té una tradició que es remunta tres segles enrere, quan la imatge de la Verge dels Dolors era treta en processó un cop l’any des del llunyà 1704 pels carrers de la vila. La coneguda popularment com la Processó dels Dolors, sortirà de l'església parroquial de Sant Nicolau a les 10 de la nit, recorrent durant gairebé dues hores els carrers cèntrics de la població, amb l'assistència d’uns 3.000 devots procedents de moltes comarques lleidatanes i d'altres indrets de Catalunya.
A la Magna Processó Penitencial de Bellpuig, que està organitzada per la Congregació dels Dolors de Bellpuig, hi prenen part en la mateixa un total dels sis passos: el del Natzarè, Verge Dolorosa, La Pietat, El Calvari, Getsemaní i del Trobament, acompanyats de les seves respectives vestes, congregants, molts penitents, tots ells encapçalats pels històrics Armats de Bellpuig. Enguany, a més, hi participaran els Armats de la Cofraria del Sant Enterrament de l’Espluga de Francolí.
El Prior d'enguany és Jordi Pàmies Grau, i la priora, Maria Massana Solé, mentre que els discrets són: Jordi Pàmies Massana, Carlos Grande Flores, Montserrat Pàmies Massana i Anna Pàmies Massana.
La festa de la Mare de Déu dels Dolors de Bellpuig, s'iniciarà a les 12 del migdia amb una missa concelebrada amb el bisbe de Solsona, Xavier Novell, i el mossèn Alfons Busto. Així mateix, la solemne missa comptarà amb la participació de l’Orfeó Joventut.

Llegit 1895 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar