Dimarts, 07 Gener 2014 17:24

Bellpuig recupera la Beca Josep Maria Bernat per a joves instrumentistes de cobla

Valorar aquest article
(0 vots)

L’Ajuntament de Bellpuig i Músics per la Cobla van entregar ahir a la tarda la 19a. Beca Josep Maria Bernat, que té l’objectiu de promoure l’estudi dels instruments de cobla entre els joves menors de 21 anys. El premi va quedar desert però es van atorgar dos accèssits de 1.000 euros a Anna Pallàs i Martín de Bellpuig i Guillem Cardona i Zaera de Berga.

L’any passat la beca no es va poder atorgar per falta de recursos econòmics per part del consistori però ahir l’alcalde, Salvador Bonjoch, es va comprometre a convocar-la “com a mínim en els propers dos anys”. Així mateix, Bonjoch va recordar que aquest any també es recuperarà el premi literari Valeri Serra i Boldú de cultura popular.

Per la seva part, el president de Músics per la Cobla, Josep Maria Serracant, va destacar que “aquesta és una beca insòlita i única a Catalunya, ja que no n’existeix cap més que ajudi a la formació d’instrumentistes de cobla”.

La beca es va entregar a la mitja part del tradicional concert de Reis que ofereix cada any la Bellpuig Cobla al Teatre Armengol de Bellpuig.

La Beca per a joves instrumentistes de cobla Josep Maria Bernat es va convocar per primera vegada l’any 1994 per iniciativa de l’Ajuntament de Bellpuig i de l’entitat Amics de Josep M. Bernat, per tal d’honorar la memòria d’aquest compositor nascut a Barcelona l’any 1925 i mort a la mateixa ciutat el 1992.

Des de l’any 2005, una vegada dissolta l’Associació Amics de Josep M. Bernat en favor de Músics per la Cobla, és aquesta l’entitat juntament amb l’Ajuntament de Bellpuig qui convoca la beca.

Llegit 1270 vegades Darrera modificació el Dimarts, 07 Gener 2014 18:39

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar