Dimarts, 17 Febrer 2015 18:20

L'Associació Alba inaugura el Punt de Formació Incorpora amb un curs d'auxiliar de cuina per a persones amb risc d'exclusió social

Valorar aquest article
(0 vots)

L'Associació Alba de Tàrrega ha inaugurat el Punt de Formació Incorpora de l'Obra Social La Caixa amb l'inici d'un curs d'auxiliar de cuina i cambrer amb un total de 20 alumnes amb risc d'exclusió social, escollits d'entre 36 inscrits. El perfil dels alumnes és de persones d'entre 30 i 45 anys aturats de llarga durada, víctimes de violència de gènere, immigrants i discapacitats.

El Punt de Formació Incorpora forma part del projecte Enfoc que l'Associació Alba ha posat en marxa per, segons la directora de l'entitat, Maite Trepat, "de coordinar les diferents accions formatives amb l'objectiu donar oportunitats d'inserció laboral a la població en general i especialment aquelles persones amb risc d'exclusió social".

La tècnica d'inserció d'Alba, Virtut Ribalta, ha explicat que en el marc d'Enfoc i gràcies al Punt de Formació Incorpora en els pròxims mesos l'entitat organitzarà tres cursos gratuïts per a persones aturades. De fet, aquest 17 de febrer ha començat el primer, de 300 hores de durada, i amb un total de 20 alumnes dels quals dos tenen problemes de malaltia mental i són usuaris d'Alba. Aquest curs, que s'allargarà tres mesos, compta amb la col·laboració de la New School, el cuiner de 'La Cava' Albert Marimon, que estava present a l'acte, i l'Hostal del Carme de Vilagrassa.

Els propers cursos seran d'operari de magatzem i reposador i de tècnic de vendes.

Amb Enfoc, l'Associació Alba també fa visibles els projectes formatius europeus com el servei de voluntariat europeu dins del programa Erasmus +, una oportunitat per a molts joves de viure una experiència de fins a 9 mesos en un altre país realitzant un projecte concret. Com a entitat d'enviament, Alba facilita el procés de buscar el projecte i el contacte amb centres europeus. El projecte també funciona com a borsa de treball. Més informació a http://www.enfoc.cat/enfoc. 

 

"Vull seguir el negoci familiar"

Un dels alumnes del curs d'auxiliar de cuina i de cambrer és Carlo Laubert de Boldú, que té 29 anys en fa dos i mig que està aturat. El seu objectiu és formar-se en el sector de la cuina i l'hostaleria per tirar endavant el negoci familiar, una pizzeria.

Llegit 737 vegades Darrera modificació el Dijous, 19 Febrer 2015 12:28

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar