Dimecres, 25 Març 2015 19:53

Sant Martí de Maldà cedeix la residència inacabada a l’Associació Alba

Valorar aquest article
(0 vots)

L’Associació Alba de Tàrrega té com a objectiu prioritari la construcció d’una nova residència ja que l’entitat viu un procés d’envelliment de les persones ateses i cada vegada són més els usuaris que requereixen suports més extens i espais adaptats. També es vol donar resposta a les llistes d’espera i possibles situacions d’urgències de persones que tenen els pares molt grans i necessitaran una plaça en breu.

El primer pas que ha fet l’Associació Alba és arribar a un acord amb l’Ajuntament de Sant Martí de Maldà perquè aquest li cedeixi un edifici que fa 14 anys que va ser plantejat com a centre per a gent gran i que va quedar aturat per un problema de finançament. Durant aquest any, l’Associació Alba, a través de la fundació Alba Futur, impulsarà diverses campanyes per tal de captar fons i poder acabar la construcció del nou equipament.

L’avantprojecte preveu, en una primera fase, aprofitar l’estructura d’una sola planta que ja està construïda per a fer-hi una llar residència per a 24 persones amb discapacitat que inclourà un servei de centre de dia per a persones grans adreçat a la població de Sant Martí i que oferirà serveis d’atenció a domicili.

A més, la nova llar també preveu comptar amb un espai pioner al territori amb diverses sales d’estimulació multisensorial, una eina terapèutica complementària, especialment indicada per a persones amb discapacitat però que també per a d’altres col·lectius (gent gran, alzheimer, etc). D’altra banda, en un futur es valorarà la possibilitat de realitzar un mòdul com a residència per a gent gran que compti amb una desena de places amb serveis comuns compartits, però amb total independència d’espais i professionals.

 

L’entitat celebra 40 anys i organitza diverses activitats aquest 2015

L’Associació Alba va presentar el projecte de construcció de la nova residència el passat divendres 20 de març en el marc de la presentació dels actes de celebració del 40è aniversari de l’entitat. Entre els actes previstos per aquest 2015 hi ha l’apadrinament de la plaça de la Sardana a Sant Eloi; una jornada amb empresaris per a presentar experiències i bones pràctiques per prevenir problemes de salut mental entre els treballadors; la publicació al mes de setembre d’un conte per a infants de la història dels arrugats de El Rosal escrit pel periodista Carles Capdevila i il·lustrat per l’artista Vero Cendoya, i la iniciativa d’un concurs artístic en col·laboració amb l’Escola d’Arts i Oficis de Tàrrega per a realitzar un mural o escultura artística que commemori el 40è aniversari de l’entitat.

Finalment també es va aprofitar aquesta la trobada per a realitzar l’Assemblea anual i General de Socis on es van aprovar la memòria del 2014, el pla de treball 2015 i els comptes anuals de l’entitat. Com a novetat es va presentar un vídeo il·lustrat sobre l’entitat que serveix de memòria i de carta de presentació per aquest any tant especial. L’enllaç al vídeo és: https://www.youtube.com/watch?v=8qrFKs-qZ7g

Llegit 569 vegades Darrera modificació el Dimecres, 25 Març 2015 20:30

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar