Diumenge, 15 Novembre 2015 20:56

La curiosa història dels arrugats del Rosal de Tàrrega, en un conte

Valorar aquest article
(0 vots)

A poc més d'un mes per a la celebració de les festes de Nadal, l'Associació Alba de Tàrrega ha presentat aquest diumenge 15 de novembre un conte infantil que explica la curiosa història dels arrugats, el producte estrella de l'obrador artesà de galetes El Rosal, projecte de l'entitat que dóna ocupació a persones amb especials dificultats.

El conte, que porta per títol Els arrugats, quina troballa més dolça, és obra del periodista Carles Capdevila i compta amb il·lustracions de l'artista Vero Cendoya. Capdevila ha assegurat que aquest conte "posa en valor els petits fracassos que són transformats en grans èxits". "Es tracta d'una història preciosa que explica que una neula aparentment imperfecta és la més deliciosa i cruixent del món", ha afegit. El Lluís és un usuari d'Alba a qui no li sortien les neules i les acabava arrugant i amuntegant en una safata. Altres usuaris i treballadors de l'obrador trobaven aquelles sobres arrugades molt bones i finalment van decidir comercialitzar-les. Actualment els arrugats suposen el 70% de la producció de l'obrador.

Capdevila ha explicat que ha escrit el conte amb l?ajuda dels seus dos fills de 7 i 13 anys que també són protagonistes del conte juntament amb el Lluís. “Hem volgut explicar no només la història del Lluís sinó també aquest missatge meravellós que és que coses aparentment imperfectes poden ser molt bones”, ha destacat.

En la seva intervenció, Capdevila ha aprofitat per criticar les retallades de les institucions vers els col·lectius menys afavorits. El periodista ha reivindicat "màxim suport i igualtat d'oportunitats per a tothom".

L'acte, que es s’ha celebrat a l'obrador del Rosal a Tàrrega, ha reunit més de mig centenar de persones la majoria de les quals han demanat al Lluís, a Carles Capdevila ja Vero Cendoya que els signessin el seu exemplar. Així mateix també hi ha hagut temps per a les demostracions de com s'elaboren les neules i els arrugats.

Del conte, publicat per l'Editorial La Galera, se n'han editat 5.000 exemplars dels que 3.500 es distribuiran amb una promoció especial amb el diari Ara els dies 20, 21 i 22 de novembre. La resta es podran adquirir a les llibreries de tot Catalunya a partir del proper dimecres dia 18.

 

Llegit 768 vegades Darrera modificació el Diumenge, 15 Novembre 2015 21:08

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar