Dilluns, 29 Febrer 2016 10:15

Obertament vol acabar amb l'estigma de la salut mental amb 'Cap conversa pendent'

Valorar aquest article
(0 vots)

El servei de Salut Mental de l'associació Alba de Tàrrega ha atès més de 80 persones en els seus 10 anys de trajectòria. Per celebrar el seu aniversari, dissabte 27 de febrer al matí l'entitat va fer que la campanya contra l'estigma de la salut mental Cap conversa pendent de l'associació Obertament arribés a la ciutat.

Cap conversa pendent pretén trencar amb les barreres socials i deixar enrere la por que pateixen moltes persones amb trastorns de salut mental de ser discriminades. Així, usuaris i treballadors d'Alba amb algun tipus de trastorn mental van convidar a vianants i ciutadans a seure en un sofà (que es va instal·lar al carrer Cervera front al Palau dels Marquesos) durant uns minuts per conversar de salut mental de una forma informal i amena per trencar estigmes. De moment la campanya, que ja ha passat per Barcelona, ??Tarragona i Sabadell, ha registrat més d'un miler de converses. L'objectiu és arribar a les 10.000. Cal destacar que Tàrrega és l'únic municipi de Lleida que acollirà la campanya.

Miquel Àngel Vilardell, treballador d'Alba i afectat per un trastorn de salut mental, explicava que la campanya pretén "treure els tabús, estereotips i prejudicis que imposa la societat, i aconseguir que els trastorns de salut mental siguin vistos com una malaltia més i no com a persones estranyes que han de ser apartades i discriminades ". De fet, una de cada quatre persones tindrà un problema de salut mental al llarg de la seva vida. Vilardell va afegir que "si ens mediquem, podem dur a terme una vida completament normal". Va dir: "Jo faig esport, tinc Parella, viu en un pis llogat, treball i em sento capaç de fer moltes més coses encara que em falten hores al dia".

Per la seva banda, la presidenta d'Alba, Maite Trepat, va valorar molt positivament la campanya ja que "si volem fomentar la seva integració social i laboral, hem de trencar els estigmes existents i això només ho aconseguirem sortint al carrer".

Trepat va explicar que el servei de Salut Mental d'Alba es va crear fa 10 anys després de veure que l'entitat només prestava serveis a persones amb discapacitats psíquiques i faltava donar servei a persones amb problemes mentals. Des de llavors, s'han atès més de 80 persones a les que s'ajuda en tres eixos diferents: recursos per a l'habitatge, formació laboral per a la seva inserció i activitats d'oci per tal de fomentar la seva inclusió social.

Llegit 382 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar