Dilluns, 23 Maig 2016 19:02

L’Associació Alba organitza un “holi” a la Festa de la Primavera en el 10è aniversari del servei de Salut Mental

Valorar aquest article
(0 vots)

El servei de Salut Mental de l'Associació Alba de Tàrrega organitza aquest dissabte 28 de maig la Festa de la Primavera per la Salut Mental. La jornada començarà amb una classe de xi kung i comptarà també amb activitats infantils i un vermut popular amenitzat pel grup de tambors de diables de la BAT. Finalment, acabarà amb una festa “holi”, una peformance típica de la Índia on la gent es llença farines de colors, que conduirà el comunicador targarí Marc Andreu.

Aquest any el servei de salut mental de l’entitat compleix 10 anys. D'entre les diferents activitats que organitzen per celebrar l’aniversari, el proper 28 de maig de 10 del matí a 2 del migdia al camp dels Escolapis de Tàrrega han programant la "Festa de la Primavera per la Salut Mental". L'objectiu és fer un acte oberta a la ciutadania que combini l'oci familiar amb diferents activitats que propicien el benestar emocional.

La jornada començarà amb la realització d'una classe de Xi kung una teràpia medicinal d'origen xinès. Aquesta pràctica, semblant al taichi i al reiki, ajuda a canalitzar de forma adequada l'energia vital a través del nostre cos. A partir de les 11 del matí també es realitzaran diferents activitats infantils per als més petits i a partir de les 12 hi haurà un vermut popular que estarà amenitzat pel grup de tambors dels diables de la BAT

Finalment, la festa es culminarà amb un "holi", una festa típica de la Índia que consisteix en llençar-se farines de colors els uns contra els altres.  “Sempre és relaciona la salut mental amb temes tristos i teníem ganes de fer una activitat amb molta alegria. Per això, vam pensar que fer un holi seria l’acció ideal” afirma Begonya Soler, una de les coordinadores de la festa i del servei de Salut Mental. “A cada farina de color li atribuirem una emoció positiva: alegria al vermell, felicitat al rosa, etc. Així, quan la gent es llenci la pols els uns als altres estaran contagiant aquestes emocions”, afegeix.  El simbolisme d’aquesta festa a la Índia és que per un dia les diferències entre castes, religió o origen desapareixen i els límits entre les diferents capes socials, joves i grans, o rics i pobres es difuminen.

Les farines són 100% orgàniques i no produeixen cap lesió a la pell, ara bé, es recomana portar ulleres de sol, roba còmoda i haver-se posat crema hidratant prèviament per tal que sigui fàcil de treure. Les bosses de farina es compraran al mateix camp dels Escolapis, cada una valdrà 1,5€ i també hi haurà un pack de 3 bosses per 3€.

Llegit 358 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar