Dimecres, 28 Setembre 2016 18:25

Editen la primera Guia de Recursos de Salut Mental de l'Urgell i la Segarra

Valorar aquest article
(0 vots)
S'ha presentat aquest matí al Palau dels Marquesos S'ha presentat aquest matí al Palau dels Marquesos Associació Alba

El Palau dels Marquesos de Tàrrega ha acollit aquest dimecres la presentació de la Guia de Recursos de Salut Mental de l’Urgell-Segarra davant de representants de l’administració, tècnics de serveis socials i de salut, entitats i diferents agents del territori implicat.

Aquest projecte pioner a Catalunya recull tots els recursos i serveis existents en matèria de salut mental classificats en tres àmbits: serveis sanitaris, serveis socials i entitats socials. Escrita de forma pràctica i propera, pretén donar unes pautes i itineraris clars de quins serveis utilitzar segons cada cas i com s’ha de fer per accedir- hi. “Des de la Taula vam veure que hi havia un factor coincident entre les persones amb problemes de salut mental que ateníem: la majoria havien passat molt temps perduts i sense saber a qui acudir i a on anar. Per això, vam creure molt necessari fer aquesta guia”, afirma Montse Pont, presidenta de la Taula de Salut Mental Urgell - Segarra.

L’objectiu després d’aquesta primera presentació institucional, és presentar-la als centres d’atenció primària, centres educatius, treballadors socials, tècnics d’ajuntaments, als equips de treball dels consells comarcals, entitats socials i a tots aquells agents que puguin ajudar-la a difondre i fer-la arribar a tota la població.

La Taula de Salut Mental Urgell-Segarra va néixer l’any 2006 sota l’aixopluc de la Federació Salut Mental Catalunya amb l’objectiu de ser un espai d’intercanvi d’informació, reflexió, coordinació i recerca per trobar solucions a les problemàtiques en matèria de salut mental de cada territori i facilitar l’accés als recursos i serveis existents a través de polítiques i accions de proximitat. El treball en xarxa s’estructura a partir de la coordinació dels diferents agents en salut mental del territori que actualment són un total de 12. Hi participen els representants polítics i tècnics del Consell Comarcal de la Segarra, el Consell Comarcal de l’Urgell, l’Ajuntament de Cervera i el de Tàrrega. En l’àmbit de la salut, hi assisteixen tècnics de sanitat de l’Institut Català de la Salut i de l’Hospital Universitari de Santa Maria. Finalment, també hi col·laboren representants d’entitats socials i de salut del territori com l’Associació Alba, l’Associació Salut Mental Ondara Sió, Aspid, Càritas i Creu Roja.

Llegit 317 vegades Darrera modificació el Dimecres, 28 Setembre 2016 20:57

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar