Dijous, 09 Febrer 2017 09:32

La consellera Bassa es compromet amb el finançament dels centres de treball

Valorar aquest article
(0 vots)
La consellera dinant amb membres de l'Associació Alba. La consellera dinant amb membres de l'Associació Alba. Laia Pedrós

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, es va comprometre el passat 3 de febrer amb l’Associació Alba de Tàrrega en ajudar els Centres Especials de Treball per fer front a l’augment del Salari Mínim Interprofessional (SMI). Bassa va destacar que “aquesta bona notícia ha de venir acompanyada d’un increment de les ajudes que tenen els centres especials de treball”, reflexió que ja han fet arribar a la ministra d’Ocupació, Fátima Báñez. Si bé, segons la consellera, “si l’Estat no respon, des del govern de la Generalitat hem acordat estar al costat i ajudar els Centres Especials de Treball”, com el que té l’Associació Alba.

Cal recordar que el Consell de Ministres va aprovar el 2 de desembre un increment del 8% de l’SMI que el situa en 707,70 euros/mes.

En referència a la nova residència de l’Associació Alba projectada a Sant Martí de Maldà per tal de poder oferir noves places als seus usuaris amb especials dificultats, la consellera no va poder concretar cap tipus d’ajuda si bé va reconèixer que “és evident que hem de buscar sortides globals a les persones dels centres especials de treball que estan envellint i que han passat molts anys en l’àmbit laboral”.

Bassa es va reunir amb representants de l’Associació Alba que li van exposar les seves dificultats i prioritats per a aquest 2017. L’Associació Alba té actualment 306 professionals, 63 amb discapacitat. Una de les principals preocupacions és el transport ja que atenen usuaris de 43 poblacions de les comarques de l’Urgell i la Segarra i realitzen 308 quilòmetres diaris, fet que suposa una despesa de 90.000 euros. Des d’Alba també van traslladar a Bassa la necessitat de flexibilitzar els serveis i normatives per tal de fer front a les noves necessitats de les persones i col·lectius.

Llegit 229 vegades Darrera modificació el Dijous, 09 Febrer 2017 10:16

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar