Divendres, 24 Març 2017 18:58

El Consell Comarcal de l’Urgell adjudica el Servei d’Atenció Domiciliària a l’Associació Alba

Valorar aquest article
(0 vots)
El moment de la signatura. El moment de la signatura. Consell Comarcal de l'Urgell

El Consell Comarcal de l’Urgell ha adjudicat el Servei d’Atenció Domiciliària a l’Associació Alba, un recurs que actualment l’estava gestionant l’empresa Clece. El servei d’atenció a la llar o bé domiciliària és el que s’adreça a les famílies i persones per tal d’oferir-los uns serveis personals i/o domiciliaris en aquelles situacions en què manca cura i higiene personal, neteja de la llar, preparació dels àpats, acompanyaments, etc, i que manifesten la seva voluntat de poder continuar vivint a casa seva. Aquest servei està especialment destinat a persones amb discapacitat o situació de dependència, gent gran, però també infants i joves amb necessitats de suport o famílies amb problemàtiques especials. L'adjudicació s'ha fet per a 2 anys amb possibilitat de prorrogar-la 2 anys més. 

La proposta presentada per l’Associació Alba ofereix com a millores el treball individualitzat de la persona partint de les seves necessitats, una xarxa de professionals amb capacitat de donar resposta 24h al territori i la possibilitat de sol·licitar serveis complementaris aprofitant els recursos i serveis de l’entitat (bugaderia, neteja, assessoria i tramitació d’ajudes, atenció psicològica, etc). Un tema destacat serà el poder ofertar serveis a tota la comarca a través de futurs punts estratègics com la infraestructura residencial de Sant Martí de Riucorb. Alba compta també amb professionals especialitzats i un contacte directe amb la xarxa de serveis i recursos del territori tant socials com sanitaris que permetrà donar respostes a les necessitats de les persones.

L’Associació Alba ja fa 1 any que està realitzant aquest servei d’atenció domiciliària per a casos d’urgència, persones o famílies que no tenen tramitada la Llei de Dependència i que no han pogut accedir al recurs del Consell Comarcal. L’entitat continuarà oferint per tant aquesta via d’atenció com un valor afegit al servei.

Llegit 309 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar