Dijous, 22 Juny 2017 17:04

L’Associació Alba impulsa un programa de voluntariat per a joves a l’estiu

Valorar aquest article
(0 vots)
Una voluntària amb una usuària de l'entitat. Una voluntària amb una usuària de l'entitat. Associació Alba

En els darrers anys ha crescut la demanda de joves que truquen a l’Associació Alba de Tàrrega per a poder realitzar-hi un voluntariat durant els mesos d’estiu, el 2016 van passar-hi 14 joves i durant tot l'any van ser 28. Per aquest motiu l’entitat ha decidit impulsar un projecte propi de voluntariat anomenat 'Amics' on ofereix a joves d’entre 14 i 17 anys la possibilitat de formar-se a través dels valors del voluntariat i com a eina de transformació social. 

Els continguts del programa s’estructuren setmanalment i consten d’una formació d’iniciació al voluntariat on els joves podran fer una descoberta d’entitats que treballen amb voluntariat, també es tocaran temes de drets i deures o de valors vinculats al món del voluntariat. Durant la setmana també es realitzaran tallers en anglès liderats pels voluntaris europeus d’Alba per conèixer iniciatives de voluntariat internacional. També es comptarà amb la participació de voluntaris en actiu que explicaran la seva experiència i donaran consells als joves que volen iniciar-se en aquesta experiència.

I finalment, durant tota la setmana s’aniran fent “tastets” d’experiències de voluntariat en diferents serveis de l’Associació Alba, però també d’altres entitats de Tàrrega. Els joves podran compartir estones amb persones del Centre Ocupacional i organitzar activitats; col·laborar a l’obrador de galetes o participar de les activitats de lleure de les persones que viuen a les llars residència. El programa també contempla diferents activitats de lleure i oci pels joves participants.

Aquesta nova iniciativa començarà el 3 de juliol i tindrà un cost de 15 euros setmanals.

Llegit 334 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar