Dijous, 20 Juliol 2017 11:52

L'Associació Alba forma joves voluntaris per transformar la societat

Valorar aquest article
(0 vots)
Dos dels participants al nou programa. Dos dels participants al nou programa. Laia Pedrós

Les llargues vacances d’estiu fan que molts joves busquin propostes per entretenir alhora que aprenen. Cada vegada són més els que aposten per dedicar part de les seves vacances al voluntariat. L’Associació Alba de Tàrrega va detectar un increment de sol·licituds de joves que volien aportar el seu granet de sorra als projectes socials de l’entitat en benefici de persones amb especials dificultats i amb risc d’exclusió. Segons la coordinadora de l’àrea ‘Amics’ d’Alba, Laura Barquets, “a part dels camps de treball, hi ha poca oferta d’oci a l’estiu per a adolescents i en els últims anys ens trobàvem que molts joves venien a l’entitat per realitzar un voluntariat “.

Per aquest motiu, l’Associació Alba va decidir impulsar un programa setmanal propi de voluntariat que, sota el nom de ‘Amics’, ofereix als joves d’entre 14 i 17 anys la possibilitat d’introduir-se al món del voluntariat com a eina de transformació social. La iniciativa ha començat aquesta setmana amb la participació de 8 joves i està previst que es dugui a terme durant tot l’estiu segons inscripcions. Barquets explica que els participants dediquen 4 hores diàries a una formació d’introducció al voluntariat, assisteixen a xerrades i tallers amb voluntaris europeus i col·laboren amb els diferents serveis d’Alba, des del obrador de galetes El Rosal, el projecte artístic Artis o els manipulats per empreses, entre altres. Així mateix, al programa ‘Amics’ els donen a conèixer les diferents entitats de Tàrrega i com poden col·laborar-hi.

Dos dels 8 primers joves voluntaris del programa ‘Amics’ van valorar ahir la iniciativa de manera molt positiva. Sònia Mudarra de 15 anys va explicar que es va apuntar al programa perquè “vaig conèixer l’Associació Alba en una xerrada a l’institut i m’agrada tractar amb gent, a més va valorar la tasca que duen a terme perquè és necessari que les persones amb especials dificultats s’integrin en la societat “. Per la seva banda, Genís Ribera també de 15 anys va assegurar que “m’agrada estar aquí i ajudar”. Ribera, que portarà a terme el voluntariat durant tot el mes de juliol, no havia tingut mai abans una experiència de voluntariat i indici que “és una molt bona opció per a l’estiu”.

El programa ‘Amics’, que té un cost de 15 euros setmanals, el coordinen des Amics d’Alba, la secció de voluntaris de l’entitat, al costat de voluntaris europeus que aquest estiu duen a terme una acció de suport a Alba. Aquest mes de juliol compta amb dues voluntàries procedents d’Alemanya i França. Val a dir que Amics d’Alba compta actualment amb una bossa d’uns 150 voluntaris dels que estan actius uns 60.

Llegit 255 vegades Darrera modificació el Dijous, 20 Juliol 2017 11:54

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar