PP
Dilluns, 25 Setembre 2017 10:19

Multitudinària 16a Fira del Caçador de Tàrrega amb homenatge a l'arquer Antonio Rebollo

Valorar aquest article
(0 vots)
Exhibició eqüestre. Exhibició eqüestre. Laia Pedrós

La 16 edició de la Fira del Caçador de Tàrrega, celebrada ahir al matí al càmping municipal de la capital de l'Urgell, va ser una de les més multitudinàries i concorregudes dels últims anys gràcies al bon temps de la jornada i de les múltiples i paral·leles activitats organitzacions, que van atreure al públic familiar.

L'organització del certamen va retre homenatge a l'arquer paralímpic Antonio Rebollo coincidint amb el 25è aniversari dels Jocs Olímpics de Barcelona en els que va encendre la flama olímpica disparant una fletxa encesa sobre el peveter. Cal destacar que Rebollo és un fidel de la Fira del Caçador de Tàrrega a la qual ha assistit en 15 de les 16 edicions celebrades. Rebollo, que encapçala el grup de treball de la candidatura del tir amb arc front la UNESCO perquè ho reconegui com un Patrimoni de la Humanitat, va revelar que "per les circumstàncies polític socials que viu el país, està tot parat" però va reconéixer que " tenim il·lusió perquè pugui seguir endavant ja que en la història de l'home va tenir molta importància l'aparició primer de la fletxa i després l'ús de l'arc".

La Fira del Caçador va ser inaugurada pel director dels serveis territorials d'Agricultura a Lleida, Ferran de Noguera, que va recordar que s'han iniciat els tràmits al Parlament per a una nova li de caça amb la finalitat de gestionar de millor manera la fauna cinegètica . Ferran de Noguera també va posar en valor la funció dels caçadors ja que "ajuden a mantenir el medi ambient i a tenir el medi rural ordenat".

Per la seva banda, l'alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, va assegurar que la Fira del Caçador està "totalment consolidada" de la qual va destacar "el complement pedagògic amb les jornades tècniques" que s'organitzen paral·lelament al certamen des de fa sis anys.

Durant el matí, el càmping es va omplir es activitats entre les que hi havia exhibicions de falconeria i eqüestres així com demostració de l'actuació de gossos de defensa. També es van celebrar certàmens de bellesa canina i d'agility, competicions puntuables per als campionats de Catalunya en cada especialitat, amb la desfilada de més de 300 gossos.

En el vessant més esportiu es van convocar competicions d'ArcTrap, tir amb arc, fona i carrabina.

Va completar la fira el mercat amb un centenar d'expositors de productes relacionats amb la caça així com productes alimentaris de proximitat.

En aquesta 16a edició el veterinari oficial de la Fira del Caçador és Gerard Robinat, fill del desaparegut Felip Robinat, el fundador i principal impulsor del certamen.

La Fira del Caçador està organitzada per la Societat de Caçadors de Tàrrega i el Club Esportiu Felip Robinat Felip. Compta amb el suport de l'ajuntament de Tàrrega, la Diputació de Lleida i el consell de l'Urgell.

Llegit 295 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar