Dissabte, 30 Setembre 2017 23:22

La cultura nord-americana es dona cita a Cal Trepat de Tàrrega

Valorar aquest article
(0 vots)
Els actors de 'Lo diccionari lleidatà' han pronunciat la conferència inaugural. Els actors de 'Lo diccionari lleidatà' han pronunciat la conferència inaugural. Laia Pedrós

Tàrrega celebra aquest cap de setmana la segona edició del McTrepat, programació cultural i lúdica que divulga el patrimoni històric industrial del Museu de la Mecanització Agrària Cal Trepat. Són una vintena d’activitats que homenatgen el vincle de l’antiga factoria targarina, museïtzada des del 2012, amb els Estats Units. I és que la dalladora McCormick de Chicago fou la font d’inspiració a partir de la qual Josep Trepat va fabricar a Tàrrega la maquinària que transformà el camp català durant el segle XX.

El McTrepat 2017 ofereix exposicions de maquinària McCormick, cartells de pel·lícules mítiques de Hollywood cedits per Pere Domingo i objectes de col·leccionista del cantant Bruce Springsteen aportats pel No Surrender Festival de Vilanova de Bellpuig. Els convidats d’honor d’enguany són els autors de “Lo diccionari lleidatà” (Robert Masip, Ferran Montardit i David Prenafeta), els quals han presentat avui dissabte l’edició ampliada del llibre amb 400 noves accepcions (Editorial Fonoll). A l’acte han assistit també el regidor de Cultura, Raül Palacios; i el director del Museu Trepat, Jaume Espinagosa.

D’altra banda, el McTrepat 2017 potencia els tallers recreatius familiars amb country, maquillatge i manualitats per als menuts de casa. A més, els amants de la gastronomia tenen “food trucks” a l’abast. Pel que fa a la música, els aficionats poden gaudir d’exhibicions de balls country, swing, rock’n’roll, shag i claqué. El programa es completa amb roba nord-americana vintage, projecció d’audiovisuals i una trobada de motards.

Llegit 53 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar