Dilluns, 13 Novembre 2017 18:53

Divulgació arqueològica a Tàrrega amb un cicle de conferències sobre ritus funeraris de la prehistòria

Valorar aquest article
(0 vots)
Cartell del cicle de xerrades. Cartell del cicle de xerrades. Ajuntament de Tàrrega

El Museu Comarcal de l’Urgell – Tàrrega inicia el dijous 16 de novembre un cicle de conferències sobre els ritus funeraris de la Catalunya prehistòrica. Són activitats paral·leles a l’exposició de la mateixa temàtica que l’esmentat equipament cultural acull fins al 17 de desembre, titulada La fi és el principi. Josep Bosch, director del Museu de Gavà i un dels comissaris de la mostra, serà l’encarregat de pronunciar la primera conferència, que du per nom Pràctiques funeràries a la Catalunya prehistòrica (2/4 de 9 vespre, Museu Comarcal de l’Urgell – Tàrrega). En aquesta xerrada es desgranarà el contingut de l’exposició, integrada per 300 objectes recuperats en diversos jaciments. Són vestigis que permeten interpretar els canvis culturals, les creences i el món simbòlic.

El cicle continuarà el dijous 23 de novembre amb la conferència Com conèixer els nostres avantpassats abans de l'escriptura a través de les seves restes òssies a càrrec de l’antropòloga Eulàlia Subirà. El dijous 30 de novembre prendrà el relleu l’equip d’arqueòlegs i restauradors del projecte Almenara, que oferiran la conferència Les necròpolis tumulàries de Ponent al bronze final i 1r ferro. Finalment, el dissabte 2 de desembre s’impartirà un taller d’arqueologia al pati exterior del Museu Comarcal de l’Urgell – Tàrrega.

L’exposició La fi és el principi és una producció itinerant de la Xarxa de Museus i Jaciments Arqueològics de Catalunya (ArqueoXarxa). Entre la vintena de centres participants figura el Museu Comarcal de l’Urgell – Tàrrega, que ha aportat dos vasos recuperats en una balma funerària de Nalec (neolític final i calcolític antic).

 

Llegit 27 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar