Divendres, 19 Gener 2018 15:33

Nova polèmica a Tàrrega per la temàtica del Carnaval

Valorar aquest article
(0 vots)
La proposta del cartell. La proposta del cartell. Associació Agrat

Nova polèmica a Tàrrega per la temàtica del Carnaval. Si fa dos anys va haver-hi desavinences entre el consistori i la comissió organitzadora del Carnestotles de l'Associació Agrat per la temàtica dels inicis de FiraTàrrega, concretament recordant l'any 1991 en què es va intentar incendiar l'ajuntament, ara ha sorgit un conflicte per la proposta de crear una nova religió amb la figura de la dona com a eix central.

La comissió organitzadora del Carnaval de l'Agrat ha emès un comunicat en què denuncia que "l’Ajuntament ens acaba d’anunciar que ens censura el cartell, el programa i la temàtica del Carnaval 2018 i ens retira la subvenció a poc més de 3 setmanes perquè se celebri". En el comunicat diuen que "enguany havíem escollit una temàtica on proposàvem una nova religió més moderna, liberal i feminista sempre amb l’esperit irònic i transgressor del Carnaval". També asseguren que "des de l’Ajuntament ens acusen de masclistes, d’incitar la violència de gènere i de cossificar la dona". 

La comissió Carnestoltes d'Agrat afegeix que "estem indignants amb aquestes acusacions i no hem cedit a les amenaces de canviar tot el programa i el cartell després de 4 mesos treballant en la preparació del Carnaval. Sí que vam modificar alguns textos que podien generar a la confussió i vam afegir un text on explicàvem que l'Agrat està treballant per tot el contrari: lluitar en contra dels abusos que hi puguin haver en festes de la ciutat. Estem decebuts perquè després de molts anys de feina i ressorgir la festa de Carnaval fins convertir-la en una de les festes amb més participació a Tàrrega, des de l’Ajuntament ens continuen posant pals a les rodes, aquest any amb retirada de la subvenció inclosa".

Des de l'entitat han convocat per dissabte al matí un Consell Extraordinari i a la tarda una reunió amb comparses, AMPES, entitats i membres col·laboradors del Carnaval dels últims anys per tractar la polèmica.

Llegit 146 vegades Darrera modificació el Divendres, 19 Gener 2018 19:56

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar