Dimecres, 07 Març 2018 23:14

Neix el primer Ateneu Cooperatiu de Lleida per impulsar iniciatives d'economia social i solidària

Valorar aquest article
(0 vots)
Participants a la primera taula territorial a Tàrrega. Participants a la primera taula territorial a Tàrrega. Laia Pedrós

Les comarques de la plana de Lleida ja compten amb el seu primer Ateneu Cooperatiu que té l'objectiu de fomentar i promoure iniciatives d'economia social i solidària. Es tracta de Ponent Coopera impulsat per l'Associació Alba i les cooperatives L'Olivera, Tres Cadires, La Cuina del Comú i El Risell. Forma part dels 14 ateneus cooperatius creats a Catalunya en el marc de programa Aracoop de la Generalitat.

Abans de la presentació oficial de Ponent Coopera que tindrà lloc el proper 14 de març a Lleida, les instal·lacions de Cal Trepat de Tàrrega han acollit aquest dimecres la primera taula territorial per a l'economia social i cooperativa de Ponent impulsada precisament per Ponent Coopera. La jornada ha reunir més d'una trentena d'agents del territori. Anna Maria Capdevila, de l'equip tècnic de Ponent Coopera, ha explicat que "necessitem que tots els agents treballem de manera conjunta, aprofitant el treball de cada un i compartint recursos".

Durant la jornada també s’ha presentat una prediagnosi segons la qual a les sis comarques del pla de Lleida hi ha actualment 230 entitats socials i 434 cooperatives, de les quals el 91% són agràries o de treball i es concentren en bona part al Segrià. Pel que fa als càrrecs, la presidència en homes l’ostenten un 85,71% mentre que les dones només ostenten la presidència en un 14,29% de casos.

Andreu Camprubí, membre de la cooperativa El Risell i que forma part de l'equip de Ponent Coopera, ha detallat els tres grans eixos d'actuació durant aquest 2018:

  • Formació i informació, per difondre el model de l'economia social i solidària i oferir acompanyament a la gestió de cooperatives que vulguin reforçar certs aspectes.
  • Creació de cooperatives i d'ocupació, amb assessorament a totes aquelles persones que vulguin impulsar una activitat perquè ho facin preferentment d'una manera cooperativa i alhora reforçar les cooperatives ja existents perquè puguin créixer.
  • Fomentar l’enxarxament, entre totes les entitats del territori generant dinàmiques perquè es reforcin amb la creació de mercat social i les dinàmiques de cooperació.
Llegit 315 vegades Darrera modificació el Dimecres, 07 Març 2018 23:18

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar