Imprimir aquesta pàgina
Dimarts, 10 abril 2018 08:31

Els alumnes de 6è de primària de l'Àngel Guimerà guanyen el concurs de contes de Guixanet

Valorar aquest article
(0 vots)
Tres alumnes van explicar el conte a la resta del centre. Tres alumnes van explicar el conte a la resta del centre. Laia Pedrós

Els alumnes de sisè de primària del col·legi Àngel Guimerà de Tàrrega són els guanyadors i autors del relat del sisè conte que edita l'associació cultural Guixanet per donar a conèixer els elements del folklore local i la història de la ciutat. Aquest any els protagonistes del conte són el Cacauero i la Rubinada, el primer era un veí de la ciutat, el Pau Farré, que ha passat a la història com un heroi perquè en la riuada de Santa Tecla de l'any 1874 va salvar la vida a 45 persones de morir ofegades. Completen la narració el Grallinot i la Mamellona, ​​coneguts a Tàrrega com els Gegants Tararots.

La proposta conjunta dels alumnes de sisè de primària de l'Àngel Guimerà ha guanyat el concurs en què participen alumnes de 5è i 6è de primària de tots els centres educatius de la ciutat. Ahir a la tarda va tenir lloc el lliurament del premi que són entrades per visitar el CosmoCaixa i el Planetari. Tres alumnes del grup guanyador van explicar el conte a la resta del centre educatiu tacompanyats del Cacauero, la Rubinada i la Rosalia, el capgròs que narra la història.

El conte es presentarà el dissabte 22 d'abril, a les 12 del migdia, a la llera del riu Ondara.

Aquesta saga de contes va començar fa sis anys. Des de llavors Guixanet ha publicat cada any una nova història il·lustrada i protagonitzada per un dels quatre nans de l'entitat: Guixanet, Rosalia, Guantxo i Pio, i per l'Àliga. L'objectiu del projecte és fomentar la imaginació dels joves i donar a conèixer el folklore i les històries locals.

 

Llegit 68 vegades Darrera modificació el Dimarts, 10 abril 2018 22:45

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar