Dilluns, 22 Octubre 2018 20:24

L'Urgell potencia la formació relacionada amb el cinema i la robòtica

Valorar aquest article
(0 vots)
Presentació del 19è Programa Comarcal de Suport a l'Educació. Presentació del 19è Programa Comarcal de Suport a l'Educació. Laia Pedrós

El 19è Programa Comarcal de Suport a l'Educació de l'Urgell contempla noves accions formatives relacionades amb el cinema i la robòtica. Durant tot el curs, el Servei Educatiu de l'Urgell organitzarà un total de 20 accions de les quals se’n beneficiaran uns 4.500 alumnes de primària i secundària dels 29 centres educatius de la comarca. El pressupost de les activitats ascendeix a 21.962 euros, que finança la Diputació de Lleida i el Consell Comarcal de l'Urgell.

Entre les novetats destaquen tres accions relacionades amb el cinema i en col·laboració amb Galacticat, la mostra de cinema fantàstic de Ponent. L'objectiu és apropar la cultura cinematogràfica als més petits i als joves. Així, s'han programat dues classes magistrals de Stop Motion a càrrec de Marc Ribas i Anna Solanas; la projecció de curts infantils relacionats amb contes populars i costums universals així com un taller de 20 hores de Cinema Base amb el suport de l'ESCAC perquè els alumnes creïn curtmetratges i els presentin a la tercera edició del GalactiCurt.

Així mateix, aquest curs se celebrarà la primera edició de la Mostra i Premi de Robòtica Educativa de l'Urgell com a al·licient per als alumnes que els treballs elaborats a classe vagin la llum.

Entre altres propostes destaca la descoberta de la comarca. Aquest curs els alumnes d'ESO visitaran Vallbona de les Monges, concretament el monestir i la cooperativa L'Olivera. El programa es completarà amb sessions de teatre en català i anglès, xerrades, concursos i premis de treballs de recerca, realització d'un pla d'empresa, artístic Sant Jordi i 'Apadrinem el nostre patrimoni'.

Llegit 102 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar