Dimarts, 08 Gener 2019 20:19

Recollida de firmes a Tàrrega per debatre la ubicació de la creu de terme

Valorar aquest article
(0 vots)
Cartell. Cartell. Agenta

Diferents entitats de Tàrrega inicien una recollida de firmes per demanar a l’Ajuntament de la ciutat una audiència pública sobre la ubicació o no de la creu de terme a la plaça Major. L’objectiu és aconseguir-ne un mínim de 500 i lliurar-les el més aviat possible a l’Ajuntament.

Amb aquesta acció, les associacions de la ciutat posen sobre la taula el debat i la poca transparència sobre la decisió presa per l’equip de govern de deixar la creu de terme al mateix lloc on era.

En un comunicat asseguren que  “quan el consistori va prendre la decisió, des d’Agenta es va demanar una reunió oberta amb les diverses entitats de la ciutat que es qüestionaven la decisió de deixar la creu al mateix lloc, ja que aquesta es va prendre a porta tancada i sense presència d’entitats”. També afegeixen que “d’Agenta es va demanar també al consistori quines fonts s’havien consultat per prendre les decisions i perquè no s’havien tingut en compte les entitats, sobretot aquelles que organitzen actes a la mateixa plaça. La seva resposta va ser que ja s'havia fet una reunió amb diferents experts i, tot i que en un primer moment ens van dir que s’havien convidat entitats, en una segona instància ens van respondre que no n’hi havia hagut cap de convidada”.

Les entitats que promouen la recollida de firmes afirmen que amb aquesta audiència pública es vol impulsar la participació de la ciutadania en la presa d’aquesta decisió i, sobretot, de les diferents entitats targarines, que ja sigui per l’ús de la plaça o pel significat franquista es qüestionen la decisió. Així doncs, La Soll, El Rostoll, Agrat, Guixanet, Cau, Gic, Bat i Agenta es van posar d’acord per donar veu directament a la ciutadania en aspectes tan importants com són l’urbanisme i la simbologia dels monuments que ens envolten.

Des d’Agenta afegeixen que “creiem en una participació activa i una ciutadania compromesa, així com ho són les entitats i els nostres propis objectius fundacionals. És per això que animem a tothom a signar - bit.ly/debatcreutarrega- i al consistori a propiciar un debat plural, obert i transparent”.

Llegit 109 vegades Darrera modificació el Dimecres, 09 Gener 2019 18:45

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar