Dijous, 28 Febrer 2019 12:58

L’institut Alfons Costafreda de Tàrrega aposta per les competències en anglès

Valorar aquest article
(0 vots)
Vista de la façana de l'institut Alfons Costafreda. Vista de la façana de l'institut Alfons Costafreda. Laia Pedrós

L’objectiu de l’institut Alfons Costafreda de Tàrrega és que els seus alumnes millorin les competències lingüístiques, especialment en anglès. Per aquest motiu, impulsen diferents programes encarats en aquesta línia.

Pel que fa a l’ESO, el centre ofereix des de fa tres cursos un projecte singular d’aprenentatge de l’anglès, que prioritza i potencia aquest idioma en les classes. En aquest sentit, un 30% de les matèries curriculars s’imparteixen en anglès. Es tracta d’un projecte voluntari per als alumnes i les seves famílies que per poder-s’hi adherir es requereix unes competències lingüístiques de 6è. Les places són limitades a 25 alumnes. Aquest projecte pretén garantir als participants assolir un nivell B1/B2.

A més, els alumnes de 2n a 4t d’ESO del centre realitzen una estada a l’estranger: els de 2n d’ESO al sud de França; els del 3r curs, a França,  els de 4t, a Alemanya. Val a dir que l’institut Alfons Costafreda ofereix el francès com a segona llengua.

Pel que fa a Batxillerat, s’afegeix a l’oferta lingüística una tercera llengua estrangera, l’alemany, i els alumnes poden realitzar estades lingüístiques a Anglaterra i intercanvis amb un centre d’Alemanya, i quant a cicles formatius, s’ofereix la possibilitat de realitzar pràctiques i mobilitat a l’estranger, els de grau mitjà a França i Malta, i els de grau superior, a Alemanya. A més, les empreses simulades dels cicles formatius d’administració formen part d’una plataforma d’empreses simulades d’altres països i les relacions es culminen a la Fira Internacional d’Empreses Simulades, que se celebra a Barcelona.

L’institut Alfons Costafreda de Tàrrega compta també amb un auxiliar permanent de conversa en anglès, finançat per l’AMPA (Associació de Mares i Pares d’Alumnes) del centre, i un altre en alemany, finançat pel Departament d’Educació.

Llegit 106 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar