PP
Dimecres, 13 Març 2019 14:18

El Galacticat apropa el cinema als més petits

Valorar aquest article
(0 vots)
Una de les sessions. Una de les sessions. Laia Pedrós

Mig miler de nens d'entre 3 i 5 anys d'escoles de l'Urgell participen aquest dimecres en sessions de curtmetratges amenitzades als Cinemes Majèstic de Tàrrega en el marc del GalactiCurs. L'activitat està organitzada per l'associació Galacticat en el marc del Programa de Comarcal Suport a l'Educació de l'Urgell i en col·laboració amb la Filmoteca de Catalunya i MODIband. El sotsdirector del Galacticat, Ramon Bochaca, ha destacat la importància d'activitats d'aquestes característiques en nens tan petits, "que possiblement és la primera vegada que van al cinema", perquè "ens ajuda a complir el nostre objectiu principal que és formar públic expert i amb capacitat crítica des de ben jove ".

Per la seva banda, la directora dels serveis educatius de la Filmoteca de Catalunya, Noemí Sas, ha coincidit amb Bochaca en la importància de "formar un públic crític, que sigui conscient que el que veu és una selecció d'un cineasta" alhora que aquesta sessions "ajuden a donar a conèixer el cinema d'autor, bastant desconegut". Sas ha reconegut que la Filmoteca de Catalunya té com a assignatura pendent arribar a tot el territori. 

Durant tot el dia, als Cinemes Majèstic acullen quatre torns de nens en què es projecten  5 curtmetratges i es completen amb la intervenció de professionals de MODIband, que interactuen amb els més petits i els expliquen diferents tècniques per crear curts d'animació, com saber qui és el protagonista d'una pel·lícula així com reconèixer la història i els valors que aquests aporten. 

Aquesta és la segona activitat que s'organitza en el marc del GalactiCurs. Al novembre, es van organitzar classes magistrals de la tècnica d'animació Stop Motion, a càrrec de Marc Ribas i Anna Solanas, per a estudiants de secundària de la comarca.

En un altre ordre de coses, la tercera edició del concurs GalactiCurt compta ja amb 340 curtmetratges presentats procedents de més de 60 països. Aquesta any, també s'ha obert el certamen als llargmetratges i de moment se n'han presentat 14. Cal recordar que l'any passat el concurs va rebre 1.088 curts de 98 països. Aquest any però les clàusules són més exigents. Els guanyadors es donaran a conèixer en el marc de la sisena edició del Galacticat de Tàrrega, la mostra de cinema fantàstic i de terror de Ponent, que se celebrarà entre el 6 i el 9 de juny i que organitza l'associació Galacticat, Circuit Urgellenc i la regidoria de Cultura de Tàrrega.

 

Llegit 62 vegades Darrera modificació el Dimecres, 13 Març 2019 14:54

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar