Divendres, 15 Març 2019 15:23

La Policia Local de Tàrrega tramita tres denúncies per deixar la brossa abocada a la via pública

Valorar aquest article
(0 vots)
Imatge de la brossa tirada al terra. Imatge de la brossa tirada al terra. Laia Pedrós

La Policia Local de Tàrrega ha aixecat actes de denúncia a tres veïns de la ciutat per deixar brossa abocada a la via pública, fet que suposa un incompliment de l’ordenança municipal de recollida de residus. Els fets es van registrar el passat cap de setmana, quan els agents van detectar la presència de nombroses bosses d’escombraries llençades a la vorera i en una paperera del barri de La Plana. La Policia Local, que també va rebre un avís sobre aquesta incidència, va identificar les persones autores de la infracció, a les quals es notificà la denúncia per deixar escombraries fora dels contenidors. Val a dir que la Policia Local també aixecà acta de denúncia a un establiment comercial de la ciutat el passat mes de setembre per deixar nombroses restes de plàstic i cartró a la via pública. L’ordenança municipal de recollida de residus preveu sancions de fins a 750 euros per aquest tipus d’infraccions.

L’Ajuntament de Tàrrega recorda a la ciutadania que la brossa s’ha de dipositar a l’interior dels contenidors i que fer-ho fora és una acció incívica que embruta l’espai públic. En aquest sentit, es fa una crida al civisme i a usar adequadament els contenidors de residus. L’Ajuntament de Tàrrega va dur a terme l’any 2017 una nova distribució de contenidors d’escombraries al nucli urbà amb l’objectiu de potenciar el reciclatge de residus entre els veïns. En aquests punts s’agrupen contenidors de rebuig juntament amb els corresponents a fracció de paper - cartró, vidre, envasos i orgànica. Són les anomenades illes verdes. Mitjançant aquesta reorganització es vol facilitar als usuaris la disponibilitat tant de contenidors de rebuig com de recollida selectiva.

S'ha de recordar que diversos veïns del barri de la Plana, on s'han aixecat les actes de denúncia, fa un parell de setmanes que deixen les bosses de brossa a terra com a mostra de protesta pel canvi d'ubicació dels contenidors. El president de la Federació d'Associacions de Veïns de Tàrrega, Joan Pujal, ho atribueix a una "falta d'informació" i ha demanat a l’Ajuntament que "emeti una circular". Pujal ha criticat que "hagin passat de sis contenidors distribuïts en els diferents carrers a tan sols dues illes".

Per la seva part, el regidor de Medi Ambient, Josep Castelló, ha defensat que la llei estableix que entre les illes de contenidors hi ha d'haver un màxim de 300 metres entre aquestes i a Tàrrega cap supera els 80 metres de distància. 

Fa uns mesos també hi va haver queixes pel canvi de contenidors a la plaça Urgell i als carrers de Joan Maragall i de les Astes de Sant Macari.

 

Llegit 45 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar