Dimecres, 15 Maig 2019 09:12

Josep Maria Cucurull, cap de llista de Tàrrega en Comú Podem

Valorar aquest article
(0 vots)
Josep Maria Cucurull. Josep Maria Cucurull.

-      Biografia

Em dic Josep Maria Cucurull Fa. Vaig néixer en un petit poble de la Segarra, que es diu Florejacs el 13/08/58. Tinc 60 anys. Ja fa més de 33 anys que treballo a Tàrrega i 25 que hi visc. Soc funcionari de la Generalitat i treballo com administratiu / comptable a l’Escola Agrària de Tàrrega.

Vaig formar part de la candidatura dels Comuns de Tàrrega el 2015. I des del mes de març de 2018 soc el regidor de la nostra candidatura per renúncia del cap de llista, en Joan Fornsubirà. I ara em presento com a cap de llista de ‘Tàrrega en Comú Podem’.

 

-      Quin és el seu lema de campanya?

‘Amb el teu vot, si podem... guanyem el futur’ i ‘La ciutat, la participació ciutadana i la inclusió social són millorables. Si ho creus... vota’ns’. 

Què volen dir aquestes frases? Estem aquí per canviar coses, per fer una ciutat més neta, més verda, més ambientalment sostenible, més pacificada, més participativa en tots els aspectes, i també on la desigualtat per gènere, raça i condició econòmica no existeixi en cap apartat de la vida de la ciutat.

Per això diem, que si els ciutadans ens donen confiança, propiciarem el canvi cap una ciutat més justa i més habitable.

 

-       Projecte estrella? 

Només n’hi ha un, que engloba la resta, fer de Tàrrega una ciutat més agradable i atraient en tots els aspectes, perquè la gent que hi vivim ens hi sentim a gust. Per això dins les nostres propostes fem molt d’èmfasi en els barris perifèrics, molt abandonats respecte el centre, amb carrers on les voreres són intransitables, sense solucions a les barreres arquitectòniques, bruts per falta de recursos al respecte.

I també és projecte estrella tot el que afecta al Benestar social de la ciutadania. Cap nen sense un àpat al dia, cap persona gran sense acompanyament, cap família sense habitatge i amb pobresa energètica, ...

Tàrrega és una ciutat cap de comarca, on el comerç te un pes específic molt important. Cal afrontar els nous reptes que la societat moderna obliga a aquest sector. I això ens porta a tenir cada cop més gent jove amb empenta, preparada i disposada a liderar aquesta ciutat en tots els aspectes. El jovent són el present i futur d’aquesta ciutat i des de les institucions públiques els tenim que ajudar en tot el que es pugui i més.

I finalment, som una ciutat amb un associacionisme molt important. Deixem que aportin idees, que treballin, que innovin. I restem al seu costat per tot allò que puguin menester. Tothom ajuda a fer de Tàrrega una ciutat més viva i dinàmica. I per això també cal impulsar definitivament la participació ciutadana en els afers de la ciutat.

 

-       Per què es presenta?

És moment de pensar en la gent, d’ajudar al que ho necessiti, de pensar en la ciutadania.

La funció de l’ajuntament d’una ciutat és vetllar pel benestar de gent. Som la primera institució pública que està més a prop de la ciutadania. Això vol dir resoldre problemes quotidians, facilitar el dia a dia, afavorir la convivència en la ciutat, la integració de les nou vingudes, etc.

Deixem per a les polítiques parlamentàries els temes de la independència, del referèndum acordat, etc.

El gran error, al meu entendre, és que els partits han posat en primer pla un tema que només es pot resoldre per la via del diàleg, de la concessió mútua i d’acords de mínims on tothom si pugui sentir a gust. És a dir és un tema de política global i de democràcia. Però, en canvi no han posat en primer terme el que més importa i el que més diferencia els partits segons les seves ideologies, que no és altra cosa que la gent que formem aquesta societat. I aquest és el motiu pel qual m’he ficat en política municipal.

I per no deixar cap mena de dubte del que dic, i se m’entengui molt be, em proclamo independentista convençut. I per això estic al gruo de “Tàrrega en Comú Podem”, perquè és l’únic partit que sap conviure dins seu amb totes les vessants d’aquesta qüestió. I aquest és el primer obstacle que s’ha de resoldre si volem avançar.

 

-       Com voldria que fos Tàrrega en un futur?

Pacificat, inclusiu, participatiu.

 

-       Digui tres coses que consideri que s’estan fent bé i tres que cal millorar?

BÉ:

1.     El tema cultural. Som referent en aquest aspecte. I tenim una bandera que és la Fira del Teatre al Carrer, que l’hem de cuidar

2.     La igualtat de la dona. S’ha avançat molt en aquest aspecte i s’ha fet un bon treball. I així es reconeix

3.     Cal Trepat. Viver d’emprenedors, museu i moltes més coses. Cal seguir treballant en aquest aspecte. Ha de ser un referent de la ciutat

MAL:

1.     La imatge de la ciutat. És veu bruta, amb poc color, amb molt poc espai verd. I amb un reciclatge de les escombraries molt per sota del que demana la Unió Europea

2.     El manteniment de la ciutat, tant en els carrers –especialment en els barris perifèrics- com en les seves instal·lacions. No es tracta de crear més si abans no arreglem i condicionem el que ja tenim

3.     El respecte pel medi ambient i el nostre entorn. Cal introduir urgentment les energies renovables i mediambientalment més correctes en els edificis públics i carrers de la ciutat. Cal atansar la nostra natura local i del nostre entorn a la població (optimització del reguer, respecte a la fauna i flora del nostre entorn, prou de formigó i quitrà en tot el que ens envolta, camins rurals sense enquitranar, ...). I cal utilitzar els productes menys agressius amb l’entorn com és el glifosat.

Llegit 86 vegades Darrera modificació el Dimecres, 15 Maig 2019 09:14

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar