Dijous, 16 Maig 2019 15:03

El festival Embarrat de Tàrrega, dies 24 i 25 de maig, reflexiona artísticament sobre el progrés

Valorar aquest article
(0 vots)
Presentació de l'Embarrat. Presentació de l'Embarrat. Laia Pedrós

Les naus modernistes de l'antiga fàbrica J. Trepat de Tàrrega es convertiran els dies 24 i 25 de maig (un dia menys que l'habitual) en el centre neuràlgic de la creació artística més avantguardista amb la celebració de la sisena edició del festival Embarrat. La part central serà, com és habitual, l'exposició col·lectiva 'La Gran Màquina VI' en què es podran veure 20 treballs d'artistes contemporanis seleccionats d’entre 200 propostes. El director del festival, Jesús Vilamajó, ha destacat que hi haurà diferents disciplines artístiques com videoart, fotografia, dibuix o instal·lacions que reflexionaran sobre el progrés, el lema escollit en aquesta edició. Segons Vilamajó, "trobarem des de visions futuristes sobre la digitalització, desplaçaments migratoris, crítica social i política...”. Els artistes seleccionats procedeixen de diferents punts de Catalunya, de l'Estat espanyol i d'Argentina, Portugal, Regne Unit i França. De Lleida tan sols hi ha una proposta, la de la jove Isabel Barios, Mans Invisibles, un vídeo assaig que, a partir del robot quirúrgic Da Vinci System, reflexiona sobre el sentit de l'avanç de la tècnica. En aquesta edició, el festival recupera el Premi Embarrat-Museu Trepat, dotat amb 1.000 euros, i es manté el Premi Embarrat-Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI), amb una exposició. La comissària convidada en aquesta ocasió és Cèlia del Diego, directora del Centre d'Art La Panera de Lleida.

Per tal d'acompanyar als visitants, el festival Embarrat ha creat la figura del guia resident, que estarà a disposició del públic interessat quan no hi hagi visites guiades. L'objectiu és apropar més l'art a la ciutadania en general. La tasca de guia resident anirà a càrrec d’Albert Claramont. 

Entre les novetats de l’Embarrat, cal destacar la creació d'un nou cicle audiovisual, STOP. Sobreexposició, amb projeccions contínues de 7 audiovisuals / documentals que pretenen activar el pensament crític i analitzar la realitat del nostre entorn. El cicle comptarà amb una conferència del realitzador, editor i crític cultural Félix Pérez-Hita.

L’Embarrat es completarà amb altres propostes com el Petit Embarrat, amb activitats familiars, i concerts com el que oferirà dissabte a la nit El Petit de Cal Eril, que presentarà el seu nou disc Energia Fosca. També oferirà un concert performance amb saxòfons Marc Vilanova, artista de 'La Gran Màquina VI', divendres a la nit, i Sara Fontán i Anna Irina Russell muntaran un concert audiovisual amb un violí electrònic, també divendres.

El festival Embarrat compta amb un pressupost de 23.000 euros i està organitzat per l'Ajuntament de Tàrrega i el Museu Trepat amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat, la Diputació de Lleida, l'Institut d'Estudis Ilerdencs, al Centre d'Art la Panera de Lleida i el Festival Panoràmic de Granollers. En la presentació, el regidor de Cultura, Raül Palacios, ha destacat que "l'Embarrat és un festival de referència a Lleida sobre el pensament d'art contemporani".

Més informació i programa d’activitats complert a la pàgina web www.embarrat.org

Llegit 37 vegades Darrera modificació el Dijous, 16 Maig 2019 15:08

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar