Dimecres, 12 Juny 2019 21:28

Deu regidors s'acomiaden en el darrer ple del mandat a Tàrrega

Valorar aquest article
(0 vots)
Els regidors que pleguen. Els regidors que pleguen. Laia Pedrós

Deu dels 17 regidors que conformen l’arc consistorial a Tàrrega han dit avui adéu a una etapa política de la seva vida. Es tracta de 4 regidors del PDeCAT, 3 d’ERC, 2 de la CUP i 1 del Comú, un total de 5 homes i 5 dones. 

El que porta més temps a l’Ajuntament de Tàrrega és Gabriel Lacambra, un total de tres mandats consecutius des del 2007, el primer a l’oposició i els dos darrers a l’equip de govern. La resta només han estat regidors en l’últim mandat, són: Josep Castelló, Antònia Pérez i Núria Franquesa, del PDeCAT; Montse Garcia i Gemma Minguell, de la CUP; Jaume Folguera, Joan Palou i Mireia Caus, d’ERC, i Josep Maria Cucurull, del Comú, que va entrar a mitjans de legislatura. 

Els regidors que continuaran són: Rosa Maria Perelló, Carles Pascual, Martí Pijuan i Raül Palacios (JxCAT), Miquel Orobitg (CUP), i Silveri Caro i Noèlia Soto (PSC). 

Cucurull, portaveu de Comú, que plega perquè no va aconseguir representació en les eleccions del passat 26 de maig, ha assegurat que "aquesta ha estat una experiència enriquidora". Per la seva part, el portaveu del PSC, Silveri Caro, que continuarà al consistori, ha destacat que "han estat quatre anys intensos, dos a govern i dos a l'oposició, en els que hem intentat aportar il·lusió i positivisme i sumar per la ciutat". El portaveu d'ERC, Jaume Folguera, ha descrit la tasca dels tres edils republicans amb la paraula "responsabilitat" i ha dit que "aquests anys han contribuït a sanejar la institució perquè aquells que vinguin puguin tenir unes mans més lliures per tirar endavant nous projectes". Folguera ha explicat que ERC ha contribuït a "impulsar els primers pressupostos participatius de la ciutat, la tarifació social de la llar d'infants i l'Escola Municipal de Música i les obres de reforma i pacificació del trànsit a la plaça Major". El portaveu d'ERC també ha recordat "la històrica jornada que vam viure l'1 d'octubre". 

El regidor Gabriel Lacambra, que es retira després de tres mandats, ha qualificat aquesta etapa "com una experiència vital com intensa" i ha agraït "la tasca dels treballadors de la casa, reitero, com vaig fer quan vaig entrar, que sou el principal actiu de l'activitat". Lacambra també ha aprofitat per "desitjar sorts i encerts a qui segueixen i als nous que vindran" i els ha recordat que "la política consisteix a debatre, dialogar i trobar punts d'entesa pel bé de la ciutat". 

La portaveu de la CUP, Montse Garcia, ha assegurat que "fa quatre anys vam assumir el repte que se'ns va encomanar i hem fet oposició amb la voluntat d'aportar propostes i enriquir el debat". Garcia ha indicat que les dues regidores de la CUP que pleguen "seguirem fent política des del carrer". 

Finalment, l'alcaldessa, Rosa Maria Perelló, ha qualificat el present mandat de "positiu", ja que "hem avançat força en millorar la ciutat i el propi ajuntament". Entre les actuacions dutes a terme, Perelló ha fet referència a l'aprovació de la relació de llocs de treball, llargament reivindicats, i ha assegurat que, tot i no saber si seguirà sent alcaldessa de Tàrrega o passarà a l'oposició, "seguiré treballant i estaré al servei de la ciutadania amb la mateixa il·lusió, fermesa i convenciment". 

Llegit 93 vegades Darrera modificació el Dijous, 13 Juny 2019 09:53

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar