Divendres, 01 Març 2013 11:24

Digitalització de més de 2.000 fotografies històriques a Tàrrega Destacats

Valorar aquest article
(1 Votar)

L’Arxiu Comarcal de l’Urgell, a Tàrrega, du a terme la digitalització del seu fons de fotografies històriques amb la finalitat de garantir-ne la preservació i facilitar-ne la consulta i difusió. La col·lecció és la suma de donacions d’imatges per part de l’Ajuntament de Tàrrega, particulars i entitats. Ja fa mesos que s’hi treballa i de moment ja s’han capturat un total de 2.101 fotografies, a les quals s’han aplicat retocs de restauració a més de generar els corresponents formats de conservació i consulta digital.
Les persones encarregades d’aquesta tasca provenen de l’entitat alemanya Solaris i fan pràctiques laborals a Tàrrega en el marc del programa Hallo, fruit d’un conveni subscrit entre l’Ajuntament i l’Associació Alba. Hallo és una iniciativa de formació pionera a Europa adreçada a persones amb discapacitat, impulsada pel Govern alemany i la xarxa transnacional ESF, i a la qual s’ha unit l’Associació Alba de Tàrrega. És previst que l’actual fase de digitalització d’imatges culmini d’aquí a dos mesos.
Val a dir que l’Arxiu Comarcal de l’Urgell també ha digitalitzat durant els últims mesos diverses capçaleres de la premsa històrica local i comarcal custodiada en el seu fons. La feina s’ha traduït en 11.500 reproduccions. D'altra banda, també s’han capturat en molt alta resolució diversos documents dels ajuntaments de Tàrrega i Vilagrassa. Entre els documents sobresurt un pergamí de l’any 1332 que posa per escrit un acord entre els pobladors de Vilagrassa i Tàrrega sobre la jurisdicció en els límits dels termes municipals.

Llegit 2350 vegades Darrera modificació el Divendres, 01 Març 2013 12:15

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar