Dimecres, 06 Març 2013 18:32

El Parc de Sant Eloi de Tàrrega, protagonista del programa ‘Espai Terra’ de TV3 Destacats

Valorar aquest article
(1 Votar)

Televisió de Catalunya ha comunicat a l’Ajuntament de Tàrrega que aquest dijous 7 de març, a les 8 del vespre, emetrà un reportatge sobre el Parc de Sant Eloi de la localitat al programa Espai Terra de TV3. D’aquesta forma, el canal autonòmic se suma a la celebració del centenari dels Amics de l’Arbre, entitat gestora del parc, i es fa ressò del patrimoni natural que alberga el turó, el gran pulmó verd de la capital de l’Urgell. Espai Terra, programa que divulga la biodiversitat del territori, recorrerà alguns dels racons més emblemàtics de la serra i repassarà la seva història de la mà de l’actual president dels Amics de l’Arbre, Jaume Aligué.
L’Associació d’Amics de l’Arbre commemora des del febrer passat els seus primers cent anys de trajectòria dedicats a transformar una gravera erma en un frondós parc amb més de 20.000 arbres. Paradigma de l’ànim regeneracionista de la Tàrrega de principis del segle XX, l’entitat es fundà l’any 1913 de la mà del docent Bonaventura Amigó, qui impulsà un seguit de plantades per dotar la ciutat d’un nou espai de lleure. El Parc de Sant Eloi, de titularitat municipal, ocupa ara 17 hectàrees d’extensió i alberga una setantena de varietats diferents d’arbres. Amb el temps també ha esdevingut un “museu a l’aire lliure” exhibint en els seus racons peces vinculades al món rural, fruit de donacions de particulars, com premses d’oli o antigues estructures arquitectòniques. Institucions i empreses també hi han deixat empremta. En aquest sentit, destaca un extens arborètum finançat per “la Caixa” inaugurat fa dos anys. El Parc de Sant Eloi és un indret de passeig, trobades populars i aplecs.
Després de l’homenatge als fundadors dels Amics de l’Arbre celebrat el passat 23 de febrer, la propera cita del centenari arribarà aquest dissabte 9 de març, quan el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, inaugurarà en el marc de la Festa de l’Arbre la Font dels Escolars, en homenatge als infants que ara fa un segle van plantar i apadrinar els primers pins del Parc de Sant Eloi. Serà a partir de 2/4 d’11 del matí, en una matinal que inclourà altres actes com la plantada del roure del centenari. També hi participarà Andrea Cort, àvia de 104 anys que l’any 1922 fou una de les escolars que apadrinà un dels arbres del parc.

Llegit 844 vegades Darrera modificació el Divendres, 15 Març 2013 17:03

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar