Dimarts, 16 abril 2013 19:57

Guixanet presenta dissabte el seu primer conte il·lustrat dedicat a un dels nans de l’entitat i al Parc de Sant Eloi de Tàrrega

Valorar aquest article
(2 vots)

Coincidint amb la celebració de Sant Jordi, l’associació cultural Guixanet de Tàrrega presentarà el primer relat infantil il·lustrat de la nissaga Els nostres nans ens expliquen un conte, col·lecció que publicarà cada any una història protagonitzada pels capgrossos de l'entitat (Guantxo, Rosalia, Pio i Guixanet). Aquest primer conte, protagonitzat pel Guixanet, està il·lustrat pel pintor targarí Ramon Franquesa. Aprofitant el centenari dels Amics de l’Arbre de Tàrrega, el relat se situa dins el Parc de Sant Eloi de la ciutat.

L'argument ha sorgit dels treballs presentats dins el concurs de contes organitzat per a l’ocasió entre els alumnes de 5è i 6è de primària de les escoles de la ciutat. La guanyadora de la primera edició ha estat Mònica Nadal Romeo del Col·legi Sant Josep. La iniciativa vol aprofitar la influència dels Nans de l’Associació Guixanet entre els infants i joves perquè valorin el patrimoni cultural de la ciutat. Marc Calderó, de Guixanet, ha explicat aquesta tarda que “aquest conte també és una eina pedagògica que pretén difondre valors educatius i cívics entre els nens de la ciutat”. Calderó ha afegit que “el nostre objectiu és publicar cada any un nou conte amb els altres capgrossos de l’entitat que podrien explicar el barri jueu, la Festa Major, el carrer modernista, entre d’altres, de Tàrrega”.

Del conte Guixanet, al parc de Sant Eloi se n’han editat un total de 500 exemplars que es vendran al preu simbòlic de 5 euros i es podran trobar a totes les llibreries de la ciutat. En la seva edició hi ha col·laborat La Caixa, la Diputació de Lleida i l’Ajuntament de Tàrrega. Els diners recaptats en la venda serviran per finançar part dels vuit cavallets que l'entitat ha creat enguany i que s'estrenaran en el marc de la Festa Major de Maig amb un ball propi.

La presentació d’aquest primer relat infantil tindrà lloc aquest dissabte dia 20 d’abril a les 6 de la tarda a la plaça de Sant Antoni. L’acte comptarà, a banda de la presentació del conte, amb l’estrena del vídeo Els Nans a Sant Eloi, l'actuació dels infants bastoners de l’Esbart Albada, els Nans de Tàrrega, els Grallers de la Barra i una xocolatada popular.

Llegit 3026 vegades Darrera modificació el Dimarts, 16 abril 2013 23:13

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar