Dijous, 18 Juliol 2013 18:15

Avalen la possible integració de Cal Trepat de Tàrrega dins la xarxa del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya

Valorar aquest article
(0 vots)

El nou director del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (MNACTEC), Jaume Perarnau, ha visitat avui el Museu de la Mecanització Agrària J. Trepat de Tàrrega i ha lloat el patrimoni històric que alberga aquest antic complex fabril. Durant el seu recorregut per les naus que configuren l’espai, Perarnau ha vist amb bons ulls la possibilitat d’integrar Cal Trepat a la xarxa territorial del MNACTEC. En aquest sentit, Perarnau ha estimat la petició formulada per l’Ajuntament de Tàrrega i l’elevarà a la Junta de Museus del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, òrgan que decidirà el dictamen definitiu. El MNACTEC té la seu central en una antiga fàbrica tèxtil de Terrassa i el seu sistema territorial agrupa actualment 24 museus i centres patrimonials que il·lustren la industrialització a Catalunya.

En aquesta línia, les naus de Cal Trepat de Tàrrega han esdevingut un valuós testimoni del passat industrial i etnològic del territori.L’antiga factoria fou un dels principals productors industrials de maquinària agrícola i revolucionà el camp català durant la primera meitat del segle XX. Els visitants hi tenen ara l’oportunitat de viatjar en el temps i reviure el procés complet de producció d’eines com dalladores o garbelladores. Es tracta d'un espai de referència per copsar la transició entre la fabricació artesanal i la industrialització moderna. Cal Trepat també incorpora nous atractius a les visites. Així, avui dijous 18 de juliol oferirà la possibilitat de recórrer les seves naus en horari nocturn. La cita és a 2/4 de 10 de la nit, el preu és de 5 euros i inclou també un tast de cervesa artesana.

Llegit 452 vegades Darrera modificació el Dijous, 18 Juliol 2013 18:48

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar