Dimecres, 31 Juliol 2013 09:29

La Diputació impulsa la programació escènica als pobles aprofitant FiraTàrrega

Valorar aquest article
(0 vots)

La Diputació de Lleida aposta per la promoció i l’impuls de les activitats culturals a les comarques lleidatanes amb diferents accions que pretenen ajudar els artistes i ens locals especialment en aquests moments de dificultats econòmiques.
FiraTàrrega suposa una bona oportunitat per desenvolupar una acció cultural de suport a la programació escènica municipal. Per aquest motiu, la Diputació de Lleida ha posat en marxa una acció perquè els ajuntaments coneguin més a fons l’oferta escènica en general i la lleidatana en particular aprofitant la celebració de FiraTàrrega.
D’aquesta forma, la Diputació de Lleida es farà càrrec del cost de les acreditacions perquè els programadors municipals puguin accedir als espais professionals del certamen i que la quota de 60 euros no sigui un impediment.
El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, i l’alcaldessa de Tàrrega i presidenta del Consell d'Administració de FiraTàrrega, Rosa Maria Perelló, juntament amb el gerent de FiraTàrrega, Oriol Martí, van presentar ahir dimarts en roda de premsa el nou programa de suport.
El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, va destacar la importància de donar la possibilitat als ajuntaments d’accedir des de la vessant professional a la gran oferta escènica que reuneix FiraTàrrega.
FiraTàrrega es caracteritza per la seva programació diversa en formats i disciplines convertint-se en un important recurs i eina de programació per a moltes entitats públiques i privades que s’acrediten anualment al certamen per veure i comprar espectacles.
Entre aquests agents de compra-venda d’arts escèniques s’inclouen els municipis a través dels seus regidors de cultura, instituts de cultura o empreses públiques.
L’alcaldessa de Tàrrega i presidenta del Consell d'Administració de FiraTàrrega, Rosa Maria Perelló, va afegir que amb aquesta proposta es faciliten els contactes professionals i es dinamitza el territori.
Per la seva part, el gerent de FiraTàrrega, Oriol Martí, va explicar que el certamen genera un impacte econòmic i cultural molt positiu a les comarques lleidatanes i amb aquesta presentació generarà un tercer impacte sectorial vinculat a la programació artística de les arts escèniques.
En aquesta edició, que se celebrarà del 5 al 8 de setembre, hi seran presents les companyies lleidatanes Fadunito, Íntims Produccions, JAM i Tombs Creatius.
Fins a l’1 de setembre es poden acollir a aquest programa de suport tots els municipis lleidatans que estiguin interessats.
 
 

Llegit 448 vegades Darrera modificació el Dimecres, 31 Juliol 2013 09:43

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar