Dimecres, 31 Juliol 2013 20:50

L’Ajuntament de Tàrrega detecta deficiències estructurals a l’immoble deshabitat del carrer Urgell 32, al nucli antic

Valorar aquest article
(0 vots)

 

La Regidoria d’Urbanisme de Tàrrega ha detectat avui deficiències estructurals a l’immoble situat al número 32 del carrer Urgell, al nucli antic de la localitat. Es tracta d’un edifici deshabitat de tres plantes ubicat al costat dels altres dos immobles, números 28 i 30 (també deshabitats), que van patir esfondraments el juliol de l’any passat a causa d’una fuita d’aigua. Precisament, arran dels treballs de demolició d’aquests dos edificis esmentats, els tècnics municipals efectuen un seguiment periòdic dels immobles veïns i avui han emès un dictamen alertant sobre l’estat de ruïna de la paret mitgera del número 32.

L’Ajuntament de Tàrrega ha emès de seguida un decret instant els propietaris d’Urgell 32 a efectuar millores estructurals a l’immoble. Al mateix temps, com a mesura preventiva, s’ha procedit a delimitar un perímetre de seguretat davant la façana. El carrer Urgell continuarà obert a la circulació de vianants i vehicles: els vianants només podran moure’s per la vorera del costat sud mentre que els vehicles circularan pel carril de les places d’aparcament, eliminades provisionalment a causa d’aquesta incidència.

Paral·lelament, la Regidoria d’Urbanisme ja s’ha posat en contacte amb els propietaris d’Urgell 32. En cas que aquests no efectuïn cap intervenció immediata per preservar l’estructura de l’edifici, el consistori actuarà de forma subsidiària atenent a criteris de seguretat, acció que podria traduir-se en l’enderroc de l’immoble, tal i com ja s’ha efectuat amb els números 28 i 30. Val a dir que l’immoble contigu d’Urgell 34 també es troba deshabitat i que per tant no ha estat necessari de desallotjar veïns.  

Llegit 295 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar