Articles filtrats per data: Dissabte, 22 Juny 2013

Una expedició d’una vintena de membres de l’Associació Atlètica Xafatolls han sortit aquest dissabte al migdia cap al Canigó amb l’objectiu d’anar a buscar la flama que encendrà les fogueres de la nit de Sant Joan, tal i com marca la tradició. Els atletes han estat acomiadats per l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i membres de l’Assemblea Nacional Catalana, entitat que ha organitzat un seguit d’activitats per rebre la flama a Mollerussa diumenge a partir de les 19.45 hores amb una concentració d’estelades.

Els expedicionaris tenen previst arribar al refugi que hi ha als peus del Canigó per pujar després a peu fins el cim on a les 12 de la nit s’encendrà la foguera que simbòlicament ha d’alimentar les flames de la resta de fogueres dels Països Catalans. Una cop recollida la flama, els atletes baixaran els 14 quilòmetres de pista que separa el cim del Canigó i recorreran més de 245 quilòmetres de carretera fent relleus fins arribar a Mollerussa on es repartirà la flama per la resta de pobles de la comarca. L’arribada dels corredors és prevista per un quart de nou del vespre de demà a la plaça de l’Ajuntament..

 

Publicat a Mollerussa

La capital del Pla d’Urgell celebrarà el proper divendres 28 de juny la segona edició de Mollerussa Open Night que enguany arriba amb un ampli ventall d’activitats com a prèvia a l’obertura dels comerços des de les 0 a les 3 de la matinada del dissabte 29.  Una cursa urbana i una desfilada de moda són algunes de les novetats que enguany organitza Mollerussa Comercial amb la col·laboració de l’Ajuntament per promocionar el comerç de la ciutat amb una festa que l’any passat en la seva primera edició va ser un èxit de públic i “un referent a Catalunya”. Així ho han explicat l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i el president de Mollerussa Comercial, Àlex Català, els quals han dit que el centre de la ciutat es convertirà en una macro zona de vianants ja que enguany s’amplia al carrer Ferran Puig la zona tallada per fer-hi activitat al carrer.

En aquest sentit, Solsona ha indicat que “enguany volem tornar a ser referents de la festa del comerç a Catalunya ja que som els únics que obrim de matinada”. També ha indicat que es tracta d’un “tema de ciutat ja que des de l’Ajuntament es vol donar facilitats a la que és la primera empresa de la ciutat, una ciutat pionera en la generació d’activitats i il·lusió en el món comercial”. Per la seva part, Àlex Català, acompanyat pel vicepresident de l’associació Enric de la Serna, ha explicat que l’èxit de l’any passat ha fet que enguany s’hagi incrementat més d’un 15% el nombre d’establiments associats a Mollerussa Comercial que hi participen (de 60 a 75) tot i que el permís que l’Ajuntament ha demanat a Comerç per poder obrir de matinada és per a tots els comerços de la ciutat. Català també ha explicat que pels comerços associats que no es troben al centre de la ciutat s’habilitarà una zona al carrer Vilaclosa per tal que també puguin mostrar la seva oferta i així participar de la festa.  

 

1r Running urbà

Per tal d’atraure compradors, Mollerussa Comercial ha preparat un ampli programa d’activitats des de dos quarts de 9 del vespre, horari habitual de tancament dels comerços, fins l’hora d’inici de la iniciativa a les 00.01 hores del dia 29. Així, una de les novetats d’enguany és la cursa urbana organitzada en col·laboració amb el Club QC System, 1r Running Open Night, amb dos recorreguts, un de 8 quilòmetres  i un altre de 4, que tindran sortida i arribada a la plaça de Manuel Bertran. La convocatòria és a les 9 del vespre i a tots els participants se’l lliurà com a regal 2 molleurosperquè els bescanvien en els seves compres als establiments de Mollerussa Comercial. La cursa, a la que s’espera un centenar de parcipants, passarà, entre altres carrers, per l’avinguda del Canal, l’avinguda de la Pau, l’avinguda Catalunya, la plaça Sant Jaume, el carrer del Molí i el carrer Ferran Puig.

L’altra novetat d’aquesta segona edició de l’Open Night serà la desfilada de moda que es farà també en una passarel·la muntada a la plaça Manuel Bertran i en la que hi participaran 11 d’establiments de Mollerussa de moda, complements, llenceria i flors. Els models masculins, segons ha explicat Enric de la Serna, són els jugadors de la plantilla del primer equip del FCJ Mollerussa mentre que els models femenins han sortit d’un càsting fet per Mollerussa Comercial el passat 15 de juny. Com a particularitat, tots els conjunts que desfilin podran adquirir-se a preus especials durant l’Open Night, segons ha indicat Català.

Una àmplia oferta gastronòmica a preus especials dels restaurants i cafeteries associades, un concert d’havaneres amb el grup La Boira amb degustacions de rom cremat a partir de dos quarts d’11 de la nit i música ambient a llocs estratègics del centre de la mà de diferents DJ’s a partir d’un quart d’una de la matinada són algunes de les altres activitats programades per animar les compres. A més a més, també se sortejarà un creure pel Mediterrani, un viatge a Eivissa un cap de setmana a Port Aventura i lots de vins i caves gentilesa del Castell del Remei entre totes les persones que facin una compra als establiments associats en aquest horari nocturn.

 

 

Publicat a Mollerussa