L’Ajuntament de Montgai organitza la primera edició d’un concurs fotogràfic d’estiu. La temàtica del concurs, obert a tota la ciutadania, és lliure. Així, les fotografies poden mostrar els racons menys coneguts i sorprenents de Montgai o bé una de les activitats que s’organitzaran aquest estiu a la localitat. El termini per a presentar les obres ja és obert i finalitza el proper 24 d’agost. D’altra banda, l’Ajuntament a una crida a tots aquells que tinguin fotografies antigues de la localitat perquè les portin a les oficines del consistori. L’objectiu és elaborar un arxiu històric i organitzar una nova exposició en el marc de la Festa Major.
El bisbe de la Seu d’Urgell, Joan Enric Vives, inaugurarà aquest diumenge dia 15 de juliol les obres de restauració del campanar i la façana externa de l’església de la Mare de Déu de l’Assumpció de Butsènit d’Urgell, nucli agregat de Montgai. Aquesta actuació, que es va duu a terme durant l’any passat i va costar 84.000 euros, va consistir en treure les pedres més deteriorades i en substituir-les per altres de noves així com en rejuntar les pedres de la façana perquè aquesta es vegi uniforme.
En el marc de ‘Net, Fira del Sabó de Montgai’, que se celebrarà el proper diumenge dia 29 d’abril, i per segon any consecutiu s'organitza una cursa i caminada popular. Es tracta d'una activitat que ofereix un circuit de 10 km als participants de la cursa (com a màxim poden ser 300) i 5 km als de la caminada (com a màxim poden ser 100). De moment hi ha 32 inscrits a la cursa i 27 a la caminada. Els interessats poden inscriure’s mitjançant els webs: www.km0.cat i www.iter5.cat .
Montgai celebrarà la tercera edició de la fira d'artesania 'Net, Fira del Sabó' el proper diumenge 24 d'abril. El certamen comptarà amb una cinquantena de parades d'artesans així com amb moltes activitats complementàries. En aquesta edició cal destacar l'organització de la primera Cursa i caminada popular del sabó que tindrà lloc diumenge a primera hora del matí i el festival de música, que se celebrarà a la nit al pavelló poliesportiu de Castellserà per les previsions de pluja. El festival comptarà amb les actuacions dels grups TDR, Monkey Músic, Josidan, los Nimai i una sessió de Dj.
Montgai organitza un festival de música la nit anterior a la celebració de la Mona. La primera edició del Net Music Festival tindrà lloc els dies 24 i 25 d’abril a la zona esportiva d’aquesta població de la Noguera. Aquesta primera edició comptarà amb la presència dels grups Monkey Music i TDR així com una sessió de dj’s centrada en Drum and Buss. L’Associació de Joves, organitzadora de l’acte, posarà a disposició dels assistents zona d’aparcament, zona d’acampada i WC. També hi haurà barra de bar. El cost de l’entrada és de 5 euros amb consumició.
L’Ajuntament de Montgai renova aquests dies l’enllumenat públic del nucli històric. L’actuació consisteix en canviar els fanals, canviar les bombetes de mercuri per unes de sodi, i instal·lar reguladors per disminuir la intensitat de llum en algunes franges horàries i així evitar l’excès de consum. El projecte té un cost de 58.977 euros i està finançat pel Departament de Territori i Sostenibilitat, l’ICAEN i una petita aportació municipal. Segons l’alcalde, Jaume Gilabert, l’objectiu de l’actuació és "poder disminuir la contaminació lumínica i el consum energètic de Montgai i de Butsènit per això els reguladors s’instal·laran a les dues poblacions i s’utilitzaran sobretot a la nit quan hi ha poc trànsit i pocs veïns al carrer'.
L’Ajuntament de Montgai instal·larà en els propers mesos un parc lúdic i de salut per a la gent gran al costat del riu Sió. El parc comptarà amb una sèrie de jocs adaptats per promoure l’activitat física entre la gent gran de la població amb l’objectiu que treballin la mobilitat i la coordinació així com el treball aeròbic. El parc està subvencionat per la Diputació de Lleida dins d’una línia d’ajuts destinat a fomentar l’ocupació activa del temps d’oci de la gent gran millorant així la salut física i emocional de la població.
L’Ajuntament de Montgai posa en marxa tallers d'elaboració de sabó artesà. Els participants aprendran diverses tècniques d’elaboració de sabó: en fred, amb caldera i líquid. Els tallers, que aniran a càrrec de les mestres sabonaires de la població, tindran lloc els dissabtes 26 de febrer, 12 de març, 2 i 21 d’abril, de 4 a 6 de la tarda, a l’antic bar dels jubilats. Els interessats en participar-hi s’han d’inscriure a l’Ajuntament de Montgai, trucant al telèfon 973430005. Les places són limitades i el preu d’inscripció és de 5 euros per cada sessió. Els assistents rebran un dossier explicatiu i una mostra del sabó elaborat. L'objectiu dels tallers és ensenyar a fer sabó de casa perquè els assistents puguin reciclar l’oli de cuina.
Butsènit d’Urgell està portant a terme la restauració del campanar i la façana externa de l’església de la Mare de Déu de l’Assumpció. Les obres es van iniciar fa un parell de setmanes i consisteixen en treure les pedres que estaven deteriorades i substituir-les per altres de noves així com rejuntar-les. El pressupost de l’obra ascendeix a 84.000 euros i segons va explicar l’alcalde de Montgai, Jaume Gilabert, no s’haurà de fer cap aportació municipal ja que l’obra està finançada per la Diputació de Lleida, el Departament de Cultura de la Generalitat i el Bisbat de Lleida. Les obres finalitzaran el proper mes d'abril.
Dilluns, 04 Octubre 2010 02:00

Milers de persones s'il·lusionen a Montgai

Milers de persones es van acostar a Montgai el passat dissabte 2 d’octubre per gaudir de la màgia i l’il·lusionisme en primera persona. En 18 escenaris diferents, més de mig centenar de mags amateurs van oferir els seus millors trucs a un públic sobretot familiar. Barrets de copa, varetes màgiques i baralles de cartes van invair Montgai en un dia marcat per l’alegria, la il·lusió i la fantasia. El punt àlgid de la jornada però no va arribar fins les sis de la tarda amb la inauguració, que va anar a càrrec del conegut mag Lari. Aquest va felicitar els organitzadors d’aquesta fira ja que es tracta "d’una iniciativa pionera i diferent perquè dóna l’oportunitat de donar a conèixer mags no professionals, tan joves (10 anys) com grans (més de 70 anys)'.
Pàgina 1 de 4