Articles filtrats per data: Dimecres, 24 Juliol 2013

El paer en cap, Ramon Royes, i el regidor d’Esports, Jaume Carcasona, van rebre el passat 19 de juliol a la Paeria el jove nedador cerverí Ferran Julià, guanyador de quatre medalles d’or al Campionat d’Espanya aleví de natació, per tal de felicitar-lo i entregar-lo dos obsequis.

El jove nedador cerverí Ferran Julià, de 13 anys, es va proclamar campió d’Espanya en la categoria d’aleví de les proves de 100, 200, 400 i 1.500 metres lliures, del Campionat que es va disputar a Manresa entre el 12 i el 14 de juliol. A més de les medalles d’or va batre tres marques espanyoles i una catalana.

Publicat a Cervera

Cervera celebra aquesta setmana la 33a. edició del seu Curs Internacional de Música que acull més de 200 alumnes i una vintena de professors. Són estudiants que provenen de tot Catallunya així com també de França, Itàlia i Alemanya. Segons la directora del curs, Estefania Balcells, “cada vegada són més joves i cada any incrementen el seu nivelll. Avui els músics tenen poc a veure amb els de  fa 30 anys, arriben a Cervera perquè volen dedicar la seva vida a la música, gairebé no hi ha aficionats”.

Paral·lelament al curs se celebra el 34è Festival de Música. Cada vespre hi ha un concert al Paranimf de la Universitat. Diumenge van inaugurar el festival els solistes de El Cor del Gran Teatre del Liceu acompanyats al piano per José Luís Basso. Dilluns a excepció, el concert va tenir lloc a l’església de Sant Domènec i estava dedicat a la música tradicional. Va anar a càrrec d’Heura Gaya, la primera dona del món llicenciada en estudis superiors de gralla per l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).

Per la seva part, el Museu acull aquests dies una exposició de les guitarres d’Emili Pujol. La mostra s’acompanya de material personal i professional del músic com ara retrats i caricatures, partitures i tractats de guitarra.

Publicat a Cervera

Més d’un centenar de persones van gravar el passat cap de setmana a un dels platós del centre de producció audiovisual Magical de Lleida el primer videoclip de la història de l’Aquelarre de Cervera. El videoclip estava dirigit per Pep Oriol i la música i la lletra l’havien composada especialment pel clip el grup de ska de Terrassa, Kayo Malayo. El videoclip vol promocionar una de les festes més multitudinàries de la Segarra, en què hi participen més de 200 actors i diables de la comarca i una cinquantena de tècnics. La 36a edició de l’Aquelarre se celebrarà l’últim cap de setmana d’agost. Aquesta festa, va rebre l’any passat la visita de més de 40.000 persones. En l’enregistrament, que va començar divendres i va finalitzar diumenge, hi col·laboraven unes 120 persones de diversos grups i entitats que participen en l’Aquelarre, així com veïns de Cervera. Dissabte van gravar els Diables Carranquers, els Geganters de Cervera, Sound de Secà, BandTokades i GreppTeatre, mentre que diumenva ser el torn d’AleaTeatre, de diversos nens i nenes cerverins i dels Bombollers.

El videoclip explica com tots els habitants de l’infern fan les maletes i viatgen a Cervera per la festa. Els organitzadors van arribar divendres amb un camió i dos furgonetes carregats de material com ara els vestits i bestiari típic de la festa, com els dracs o els diables. En total, són més de 30 hores de rodatge que es convertiran en un videoclip de tres minuts. Està previst que s’estreni el pròxim 6 d’agost, coincidint amb la presentació de la 36a. Aquelarre

Enguany, la festa se celebrarà el cap de setmana del 30, 31 d’agost i 1 de setembre. El seu punt àlgid és durant la matinada del diumenge amb el Ball de la Polla i culmina amb l’Escorreguda del Mascle Cabró.

Publicat a Cervera