Articles filtrats per data: Dimarts, 19 Gener 2016

L'artista i productor musical de Mollerussa Marc Marzenit ha afirmat aquest dimarts 19 de gener a Tàrrega que "cada cop són més les persones que decideixen crear la seva pròpia música". Marzenit, que ha impartit un taller de producció musical a l'escola Ondara de Tàrrega, ha indicat que "fa uns anys un productor de música electrònica necessitava molts diners perquè la maquinària era molt cara, ara en canvi amb un simple ordinador tens accés a sons que et permeten crear música de nivell professional". 

Marzenit ha reconegut que "cada dia hi ha més interès per la creació musical, són molts els nens de 10 a 12 anys que volen aprendre a produir la seva pròpia música, alguns d'ells amb molt nivell". Marzenit ha assegurat que "la música pròpia dóna més valor als treballs, ja siguin de vídeo, pàgines web ... i evita problemes amb els drets d'autors".

Al taller impartit a una trentena d'alumnes, Marzenit ha utilitzat el programa musical Ableton Live i ha fet una breu introducció a diferents sistemes i aspectes bàsics de producció musical.

El taller estava adreçat especialment a alumnes de Gràfica Interactiva però també ha comptat amb la participació d'altres alumnes del centre, exalumnes, professors, entre d'altres. L'objectiu de l'activitat és obrir l'escola Ondara a la ciutadania i donar a conèixer els diferents cursos i especialitats que imparteix. 

Marzenit creu que cada cop hi ha més sortida professional en el sector de la creació de música ja que televisions, ràdios... necessiten productors que els facin la seva pròpia música, que els dóna identitat. 

Publicat a Tàrrega

L’Ajuntament de Tàrrega ha finalitzat els treballs de restauració d’una de les obres artístiques més destacades situades en espais públics de la ciutat. Es tracta de l’escultura titulada Porta de Tàrrega, realitzada l’any 1986 per l’artista canari José Abad. La peça, ubicada a la rotonda de la plaça d’Andorra, fou retirada fa uns mesos per procedir a la seva restauració, la qual s’encarregà al centre de formació La Solana, de titularitat municipal. En concret, han realitzat la tasca els alumnes dels cursos de fusteria. L’escultura, feta de fusta i ferro, patia alguns danys a causa del pas del temps. Des d’aquesta setmana, enllestida ja la restauració, l’obra llueix de nou al seu emplaçament original, un dels principals accessos al nucli urbà de la capital de l’Urgell. 

 

Testimoni de la Fira de l’Escultura

Porta de Tàrrega constitueix un dels llegats de la desapareguda Fira de l’Escultura de la ciutat, certamen que se celebrà els anys 1983, 1984 i 1986. José Abad (Tenerife, 1942) és un dels escultors contemporanis més reconeguts del país. La seva creació exposada a Tàrrega consta de set columnes de fusta, una de les quals (la central) simula estar fracturada i s’uneix al conjunt mitjançant una cadena de ferro. Els crítics d’art consideren que l’obra qüestiona així els conceptes de simetria i harmonia. Val a dir que operaris de la Brigada Municipal han ajudat també a instal·lar de nou l’escultura.

 

Dins el projecte STREETRRG

La restauració de la peça s’emmarca dins el projecte que posa en valor l’art urbà de Tàrrega, iniciativa impulsada per la Regidoria de Cultura. Sota el nom d’STREETRRG, el consistori dóna a conèixer el nombrós patrimoni artístic que forma part del paisatge urbà: escultures, grafits i altres creacions ornamentals. STREETRRG aposta per la restauració d’exponents artístics ja existents i alhora per la creació de noves obres plàstiques, principalment grans murals en carrers i places. Així mateix, l’any passat s’edità un llibre que cataloga 65 elements d’art urbà de Tàrrega. La publicació inclou abundant material gràfic i un plànol proposant recorreguts turístics.

 

Publicat a Tàrrega